PROFESORICU HRVATSKOG ŠOKIRAO VRDOLJAKOV PLAKAT: ‘Srami li se itko iz HNS-a ove nepismenosti?’

screenshot

Lilijana Radobuljac, profesorica vukovarske Tehničke škole Nikola Tesla, osim po svom iznimnom doprinosu u obrazovanju tamošnjih učenika, poznata je i kao dobitnica više nagrada od kojih je jedna „Ponos Hrvatske”.

Profesorica hrvatskog jezika koja svaki atom energije ulaže u bolju budućnost svojih školaraca, uz gramatičku ispravnost, pismenost, zareze, malo i veliko slovo, već tko zna koju generaciju za redom intezivno uči i ono što joj nije u opisu posla – kako postati boljim ljudima i graditi ljepše i pravednije društvo.

Upravo zato, Lilijana Radobuljac političarima nerijetko šalje otrovne strijelice, osobito ako uz aroganciju i bahatost kod njih uoči nepismenost. Posljednji koji ju je „izbacio iz takta” je Ivan Vrdoljak koji se nepozvan umiješao u obrazovanje. I to gramatički neispravno… Na plakatu, naime, piše nešto što bez interpunkcije nema nikakvog smisla:

“Danas sigurniji nego ikad na reformi obrazovanja se lomi budućnost RH. Bit će je, makar mi to bilo zadnje što ću učiniti u politici”, riječi su koje mnogi Hrvati od jučer pokušavaju protumačiti.

“Čitam, ne vjerujem…mogao je bar koji SreČkov komentar uslikati.
Ovu nepismenu kobasicu ću već sutra analizirati na satu hrvatskoga jezika. TV je spojen na laptop. Je l’ i to digitalizacija?
P. S. Ima li koji član HNS-a, a da osjeća susramlje?
P. P. S. Ustvari, ne treba. Osjećam ja. S uskličnikom”, komentirala je uzrujana profesorica.



facebook

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI