PROGNOZA DO KRAJA TJEDNA: Vjetar, hladnoća, snijeg, a onda temperatura do +14!

Ivica Galovic/PIXSELL

Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka i mjestimice olujna bura s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između -5 i 0, na Jadranu od 2 do 8 °C.

U Slavoniji, ponegdje u središnjoj Hrvatskoj te u gorskim krajevima pada snijeg. Prestanak oborina, osim povremeno u gorju, očekuje se u četvrtak. U sedam sati u srijedu ujutro  u Delnicama je bilo 62 cm snijega, Gospić je 27 cm, Hrvatska Kostajnica 39 cm, Kutina 28 cm, otočac 50 cm, Sisak 20 cm, Slavonsko Brod 24, Vinkovci 25 cm, Varaždin 16 cm, Zagreb 4-5 cm…

DHMZ javlja kako se danas očekuje umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz oborine te vjetrovito. Povremeno će u unutrašnjosti padati snijeg, kojeg će češće biti u gorskim područjima i Slavoniji, a bit će ga ponegdje i uz obalu sjevernog Jadrana. Rijetko moguća slaba kiša u Dalmaciji, uglavnom na krajnjem jugu, navečer i susnježica.

Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka i mjestimice olujna bura s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između -5 i 0, na Jadranu od 2 do 8 °C.

Za vikend na moru do +14

Na sjevernom Jadranu u četvrtak, kako piše Crometeo, bit će pretežno sunčan i suh. U Dalmaciji promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja. Uglavnom ujutro mjestimice može pasti malo kiše ili snijega. Ujutro će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita olujna, no vjetar će u drugom dijelu dana posvuda biti u slabljenju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -5 do 0°C, uz obalu i na otocima od -1 do 5°C. Najviše dnevne temperature od -1°C ponegdje u zaobalju do 8°C na vanjskim otocima Dalmacije.



U petak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i u većini predjela suho. Samo ponegdje može pasti vrlo malo kiše ili snijega. Puhat će slaba do umjerena bura, popodne ponegdje u okretanju na zapadne smjerove. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -7 do -2°C, uz obalu i na otocima od -2 do 4°C. Najviše dnevne temperature od 11°C ponegdje u zaobalju do 10°C na vanjskim otocima Dalmacije.

Subota će biti pretežno sunčana i suha. U drugom dijelu dana na otvorenom moru postupno naoblačenje. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, popodne na moru Dalmacije u okretanju na levant, nad otvorenim i jugo. Jutro prohladno, ponegdje u zaobalju umjeren mraz. Najviše dnevne temperature u laganom porastu i bit će od 5°C u zaleđu Rijeke do 14°C na vanjskim otocima.

Hladno za vikend

U nizinskom području će u četvrtak biti većinom suho uz moguća sunčana razdoblja. Povremenog slabog snijega će još biti u Gorskom kotaru, na Kordunu te osobito u Lici. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar. I dalje hladno uz noćnu temperaturu od -9 do -3, a najvišu dnevnu između -6 i -1°C, piše Crometeo.

Suh i vrlo hladan petak. Ponegdje ujutro moguća kratkotrajna magla, a tijekom dana se očekuju sunčana razdoblja. Vjetar će oslabjeti. Noćna i jutarnja temperatura od -12 do -5, a najviša dnevna bi se trebala kretati između -6 i -1 Celzijev stupanj.

I u subotu većinom suho i djelomično sunčano. Ujutro mjestimice magla. Noć i jutro će biti još hladniji pa se mjestimice temperatura može spustiti i ispod -15 Celzijevih stupnjeva. Danju uglavnom od -7 do -1°C.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI