Prognoza za idući tjedan: Evo kada će popustiti polarna hladnoća

Miranda Cikotic/PIXSELL

Prema trenutnim prognozama za idući tjedan čini se da će se val hladnoće zadržati sve do srijede

Prema prognozi Crometea današnji dan nam donosi više oblaka i veću mogućnost za slab snijeg. Vjetar će sasvim oslabjeti, još će u Slavoniji biti do umjerenog sjeverozapadnog vjetra. I dalje ostaje vrlo hladno. Jutarnja temperatura od -15 do -9°C, u kotlinama i u mjestima uz vedru noć sa snježnim pokrivačem možda i blizu -20°C. Najviša dnevna temperatura većinom od -8 do -2°C.

U Dalmaciji danas će biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku i suho. Bure će okrenuti na slabu do umjerenu tramontanu koja će još ponegdje u Dalmaciji biti pojačana. Minimalne jutarnje temperature zraka u Dalmaciji slične onima u subotu, na sjevernom Jadranu malo više. Najviše dnevne temperature posvuda u porastu i bit će na sjevernom Jadranu, uz obalu i na otocima Dalmacije od 0 do 5°C, u Zagori od -4 do 0°C.

Što nas očekuje idući tjedan?

I sutra će biti vrlo hladno. Bit će djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. U unutrašnjosti povremeno oblačnije, a ponegdje može pasti i poneka snježna pahulja, osobito u gorju te u Slavoniji. Vjetar većinom slab, na Jadranu uglavnom umjerena, povremeno i jaka bura i tramontana. Jutarnja temperatura od -12 do -7, lokalnomože biti i osjetno niža, a na Jadranu od -5 do 0. Najviša dnevna od -6 do -1, na Jadranu 0 do 5 °C.

U utorak prijepodne djelomice sunčano, a zatim sa zapada postupan porast naoblake. Većinom navečer i u noći na srijedu u unutrašnjosti zemlje mjestimice snijeg, na Jadranu kiša, no moguć je i snijeg nošen vjetrom.



U kopnenoj Hrvatskoj bit će slabog jugoistočnjaka, na Jadranu umjerene i jake bure i sjeverozapadnog vjetra, na njegovom sjevernom dijelu te na sjeveru Dalmacije danju i umjerenog juga i istočnjaka.

Jutarnje temperature zraka na kopnu će se kretati između -13 i -9°C, dok će obala i otoci u jutarnjim satima imati od -5 do -1°C. Najviše dnevne temperature bit će od -6 do -3°C u kopnenoj, te od 2 do 7°C u morskoj Hrvatskoj, javlja meteo-info.

Prema trenutnim prognozama za idući tjedan čini se da će se val hladnoće zadržati sve do srijede, do kada će i dnevne temperature i dalje biti ispod ništice. Do srijede se očekuje sunčano, ali vrlo hladno vrijeme.

U četvrtak ipak stiže naoblačenje, ali i nešto više temperature, koje bi se danju trebale kretati oko 5 Celzijevih stupnjeva. Petak donosi novi nalet snijega, ali vrijeme će se smiriti već u subotu, kada se opet očekuje pretežno sunčano vrijeme.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI