PROGON: BiH završava istragu protiv Glasnovića, čeka se dizanje optužnice

Patrik Macek/PIXSELL

Tako je sada bjelodano da su dugo najavljivane optužnice došle na red, te da je tužiteljstvo BiH odlučilo okončati priču o zločinima na Kupresu, Ljubuškom, Tomislavgradu, Mostaru ...

Tužiteljstvo BiH od federalnog ministarstva branitelja traži podatke za nekolicinu visokih časnika HVO-a i HV-a i već sada je jasno da se radi o istragama zločina počinjenim nad Srbima u BiH tijekom borbenih djelovanja na području Kupresa u travnju i svibnju 1992. godine, kao i zbivanjima u Ljubuškom, Tomislavgradu, Mostaru te tijekom završnih operacija 1994. i 1995. u Glamoču, Grahovu i Mrkonjić Gradu., donosi Hrvatsko Obrambeno Štivo.

Tužiteljstvo BiH, između ostalog, podatke traži za generala Željka Glasnovića i Miljenka Filipovića nekadašnjeg zapovjednika Bojne ‘Zrinski’ i 1. Hrvatskog gardijskog zdruga.

Isti podatci se traže i u drugom predmetu za generale HV-a i HVO-a Milivoja Petkovića i Tihomira Blaškića, stožernog brigadira HV-a Josipa Černija, ponovno i za generala Miljenka Filipovića, potom generala Armije BiH Fikreta Ćuskića zapovjednika 17. viteške krajiške brigade i zamjenika zapovjednika Sedmog korpusa Armije RBiH, te Stanka Božića, ravnatelja nekadašnjeg Vojno-istražnog zatvora Mostar.

Tako je sada bjelodano da su dugo najavljivane optužnice došle na red, te da je tužiteljstvo BiH odlučilo okončati priču o zločinima na Kupresu,  Ljubuškom, Tomislavgradu, Mostaru …

Kako će se prema svemu odnositi hrvatska Vlada, ostaje vidjeti…



Facebook Comments

Loading...
DIJELI