PROPAO PROJEKT NAORUŽAVANJA DJECE: Zatvoren srpski kamp na Zaltiboru, djeca vraćena kući

0
419
screenshot

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u petak da je kamp na Zlatiboru, u kojem su djeca učila vojničke vještine, zatvoren i da su djeca vraćena kući.

Mi smo dali nalog za raspuštanje kampa zbog moguće zloupotrebe djece i uznemirenja javnosti”, rekao je Stefanović.

On je dodao da se trenutno odvija završni dio rasklapanja kampa.

Stefanović je, poslije prijema donacije Japana vatrogasno-spasilačkim jedinicama, istaknuo da je prioritet u slučaju kampa na Zlatiboru bio da se djeca sigurno vrate i da je to i učinjeno, pa su sada kod svojih kuća.

Podsjećamo, vijest da je na planini Zlatibor organiziran logor za djecu u kojem se živi i radi po vojničkim pravilima, u odori i uz vježbe improviziranim oružjem, potaknula je burna i suprotna reagiranja u Srbiji i u regiji.

U logoru na padinama Zlatibora boravila su 34 dječaka i 10 djevojčica iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, u dobi su od 12 do 23, a uglavnom su to djeca vojnih vetarana iz ratnih sukoba tijekom 90-ih na području bivše Jugoslavije.

Organizator logora, predsjednik Udruge sudionika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije (USOYU) Željko Vukelić, tvrdi kako se oni uz pomoć instruktora iz Rusije i umirovljenih pripadnika policije i vojske Srbije uče obrambenim vještinama i u tome on osobno “ne vida ništa loše”.

Loading...