Pupovac nagrađen za očuvanje ćirilice u Hrvatskoj!

Bujanec: ‘Čestitali mu i neki hrvatski političari’

Poznati novinar Velimir Bujanec na svojem je Facebook profilu skrenuo pozornost na zanimljivu nagradu dodjeljenu šefu SDSS-a Miloradu Pupovcu. Objavu popularnog voditelja u cijelosti prenosimo:

MATICA SRPSKA DODIJELILA POVELJU PUPOVCU ZA OČUVANJE ĆIRILICE U HRVATSKOJ! Čestitali mu i neki hrvatski političari…

Prema zapisniku koji je dostavljen redakciji Bujice, Matica Srpska je na sjednici održanoj u Beogradu 12. ožujka ove godine, donijela odluku o dodjeli priznanja Miloradu Pupovcu. Kontroverznom šefu SDSS-a dodijeljena je Povelja za 2018. godinu “za doprinos očuvanju srpskog jezičnog identiteta i srpske jezičke kulture u Hrvatskoj.” Odluku o dodjeli povelje Pupovcu donio je žiri pod predsjedanjem Miodraga Matickog, a tu su još i Veljko Brborić, Slobodan Remetić, Dragan Stanić i Sreto Tanasić – kniževnici, lingvisti i profesori, članovi SANU-a koji ne skrivaju svoje velikosrpske pretenzije, a neki od njih javno su u više prilika negirali pravo Hrvata na Hrvatski jezik, smatrajući ga “srpskim”.

Osim čestitara iz Srbije, prema tvrdnjama izvora koji dnevno.hr-u dostavio zapisnik, Pupovcu je na priznanju Matice Srpske čestitalo i nekoliko hrvatskih političara.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI