Pupovac zagonetno otkrio tko napušta Vladu?

screenshot youtube

Čelnik SDSS-a Milorad Pupovac u srijedu je ocijenio da je najavljena rekonstrukcija Vlade dobrodošao potez koji će povećati funkcionalnost i osnažiti Vladu.

“Povećanje funkcionalnosti i osnaživanje Vlade je po mišljenju našeg Kluba i stranke dobrodošao potez i u tom smislu podržavamo stajalište Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Čekamo da premijer napravi ono što je nužno, a to znači unutrašnje konzultacije, da sam odluči i procijeni to što je neophodno napraviti, a nakon toga ćemo valjda i mi biti obaviješteni”, kazao je Pupovac, čija je stranka dio vladajuće većine.

Što se ‘timinga’ rekonstrukcije tiče, Pupovac smatra da nema potrebe da se gubi vrijeme i čeka jesen. S obzirom na nagađanja o smanjenju broja ministarstava, Pupovac je napomenuo da je bilo raznih pokusa s manjim brojem ministarstava. Ali to nije nužno povećalo funkcionalnost Vlade, kazao je Pupovac, dodavši da će premijer odlučiti hoće li imati isti broj ministarstava, veći ili manji ili će se raditi na drugačiji način.

Upitan hoće li se rekonstrukcija moći provesti do petka ili će biti potrebno sazivati izvanrednu sjednicu Sabora, Pupovac je odgovorio da kako misli da do petka “za ozbiljnije poslove nema vremena”.

Na pitanje opterećuju li Vladu afere ministara, Pupovac je ocijenio da “štošta opterećuje rad Vlade, razne okolnosti u društvu”. “Ono do čega je nama kao partneru stalo je političko snaženje, jačanje Vlade i političke scene u zemlji jer nam se čini da je to krizna točka koju treba sagledati i sanirati”, smatra Pupovac.



Novinari su pitali i znači li to odlazak Gorana Marića, Gabrijele Žalac i ostalih ministara. “Ja jesam lingvist, ali nisam stručnjak za pojedinačna imena te vrste, barem ne u tom smislu. Dakle, što se tiče odluke predsjednika Vlade kako će izgledati njegov prijedlog za rekonstrukciju, ta pitanja postavite njemu, a ne meni. A kada dođe vrijeme za razgovor te vrste, onda ćemo mi reći svoje mišljenje“, poručio je Pupovac.

Pritom je otklonio nagađanja da SDSS preuzima Ministarstvo uprave. “Mi o tome tko će preuzeti Ministarstvo uprave nemamo ama baš nikakvu ideju“, rekao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI