Putin direktoru Sberbanka: “Agrokor nam duguje milijardu? Škrtico, riješi!“

wikipedia

Grabar-Kitarović potvrdila je da se u Sočiju i Moskvi razgovaralo o Agrokoru, rekavši kako je pojasnila stavove hrvatske Vlade

U službenom posjetu Rusiji, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uspjela je ‘pretresti’ brojne teme s predsjednikom Vladimirom Putinom. Zanimljiv razgovor odvio se na radnom ručku, kada je Putin bio u svom „elementu“

Potvrđeno nam je da je Vladimir Putin u jednom trenutku tijekom radnog ručka, na kojem je bio i glavni direktor Sberbanka Herman Gref, upitao direktora koliko iznosi dug Agrokora prema ruskim bankama i dobio odgovor da je riječ o 1,1 milijardi eura. “A koliko godišnje zarađuje Sberbank?”, pitao je Putin Grefa, koji mu je odgovorio da je riječ o 12 do 13 milijardi eura. Putin se na to nasmijao i rekao: “Koja škrtica, a problem mu je jedna milijarda”. Nakon toga se obratio hrvatskom i ruskom izaslanstvu: “Pa u čemu je problem, riješite to odmah””, piše Jutarnji List.

Potvrdila je i Grabar-Kitarović da se u Sočiju i Moskvi razgovaralo o Agrokoru, rekavši kako je pojasnila stavove hrvatske Vlade.

Naravno, osobno ne sudjelujem u rješavanju tog pitanja i ne mogu pregovarati u procesima kako će se to riješiti, ali spremna sam posredovati kako god mogu u razgovorima između Sberbanka i ovlaštenih institucija koje to rješavaju”, rekla je predsjednica i dodala kako je domaćinima objasnila da Agrokor nije nacionaliziran od strane države i da država ne može preuzeti dugove.

Isto tako, predsjednica smatra da u procesu postoje još određene nedoumice koje treba raščistiti i izrazila želja da se i Sberbank u to uključi. Na pitanje novinara u Moskvi, što će biti ako se dokaže da je Sberbank putem Agrokora sudjelovao u pranju novca, odgovor je glasio da onda institucije trebaju preuzeti inicijativu.



U to se politika ne smije miješati, ali o tome neću spekulirati”, poručila je predsjednica, piše Jutarnji list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI