Radikalni Bošnjak snimio video gdje otvoreno prijeti braniteljima Fojnice

screenshot

Smeta mu spomenik

Na Youtubeu pojavio se video u kojem Nedžad Imamović, Hrvate Fojnice naziva agresorima i zločincima te na kraju sugestivno najavljuje micanje spomenika hrvatskim braniteljima, a koji je postavljen u blizini samostana u Fojnici.

Imamović se zgražava nad postojanjem spomenika te poručuje da su franjevci bosanski, a ne hrvatski.

U svojem skandaloznom obraćanju, negira pravo Hrvatima da su branitelji dodajući da on nije nikoga napadao pa niti Hrvati ne mogu biti branitelji.

“Time sugerira da je oko šest tisuća Hrvata Fojnice protjeralo samo sebe, pri čemu su ubili tridesetak civila”, piše dnevnik.ba.

“Pod ovom zastavom je napadnuta Fojnica, nije državna, nije narodna, što će bit nego agresorska, zločinačka. A što će bit, dal će se ovo skloniti, kad… budemo vidjeli”, kaže Imamović.



Inače, Hrvati su iz protjerani Fojnice (njih oko šest tisuća) nakon što je ova općina proglašena ‘oazom mira’ te nakon što je HVO predao sve oružje kako bi demonstrirao dobru volju za mirom.

Nakon rata većina Hrvata se bez većih problema vratila u ovo mjesto iako su se kao povratnička zajednica suočavali s brojnim opstrukcijama. 

Nastojeći izbjeći sukobe, Hrvati Fojnice su spomenik braniteljima upravo digli u neposrednoj blizini franjevačkog samostana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI