Rašeta: ‘Plenković djeluje kao da je neprestano na sedativima’

0
290
screenshot

"Hrvatska zahtijeva reformista koji bi razmišljao na način na koji je razmišljao Maček, odnosno da lajbek treba raskopčati i to u svim sferama društva", smatra Rašeta

Novinar i publicist Boris Rašeta opisao je u emisiji „Pressing“ N1 televizije kako ocjenjuje djelovanje premijera Andreja Plenkovića.

“Djeluje kao čovjek koji je neprestano na sedativima, a jasno je da nije”, kazao je Rašeta te dodao da se reforme u Hrvatskoj ne događaju jer su “klijentelističke strukture u Hrvatskoj tako sedimentirane da je lakše razbiti nakupine stijena sa pneunatskim čekićem nego njih”.

Loading...

“Hrvatska zahtijeva reformista koji bi razmišljao na način na koji je razmišljao Maček, odnosno da lajbek treba raskopčati i to u svim sferama društva”, rekao je Rašeta. Smatra kako Vladu spašava činjenica što nema ozbiljnu oporbu.

“Najjača oporba Plenkoviću je u samom HDZ-u, ali nitko od njih ne želi izletiti u ovoj situaciji”, kazao je Rašeta. Smatra i da se SDP pomirio sa činjenicom da će i sljedeći mandat provesti u oporbi.

“Vrh stranke je procijenio da je puno više onih u SDP-u koji bi primali plaću u Saboru nego onih koji bi preuzeli odgovornost za Hrvatsku”, zaključio je Rašeta.