RASPAD MESIĆEVE ‘KULE OD KARATA’: Izgubit će još jednu počast!

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Nakon što su u javnost procurile snimke koje kompromitiraju Stjepana Mesića, javljaju se i posljedice

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u utorak je podnio ostavku na dužnost počasnog predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA) u želji, kako je naveo, da Savez poštedi negativnih posljedica nastalih objavljivanjem snimki s njegovim izjavama iz 1990. i 1992. godine. Danas se pak javio prijedlog za ukidanje statusa počasnog građanina Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika  Stjepanu Mesiću. Predložio je to predsjednika Željka Kulišića, a podržala jednoglasno Udruga Hrvatski domobran Dubrovnik na sjednici Upravnog odbora.

Pisani zahtjev s obrazloženjem uputit će se Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije, županu Nikoli Dobroslaviću te Povjerenici Vlade RH za Grad Dubrovnik, Nadi Medović, navodi se u priopćenju kojim su o svemu izvijestili iz Udruge Hrvatski domobran Dubrovnik:

”Stipe Mesić je svojim dvojbenim postupcima i neprimjerenim izjavama u razdoblju 1990.-2010. produbljivao jaz i poticao podjele u hrvatskom društvu, pripisivao sebi nepostojeće zasluge, lažno umanjivao i negirao napade Crnogoraca 1991. na Dubrovnik u agresiji Jugoslavenske vojske i  srbocrnogoraca na Republiku Hrvatsku i Dubrovnik. Udruga dubrovačkih domobrana stoga s pravom sumnja u njegovo domoljublje zbog čestih promjena stavova, obezvrjeđivanja neprijepornih zasluga prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana sramotnim postupkom ‘detuđmanizacije’, te isključivim svrstavanjem na stranu antifašista, čime je izravno onemogućio zatvaranje jednog bolnog poglavlja iz nedavne hrvatske povijesti”, dodaje se u priopćenju.

Iz udruge su kažu i kako je sve kulminiralo ovih dana, kada su u javnosti procurile Mesićeve video snimke s početka 90-tih godina, koje su, kako ocjenjuju, “u potpunosti razotkrile ‘pravo lice” čovjeka, koji je u dva navrata bio predsjednik Republike Hrvatske”, aludirajući na snimke u kojima Stipe Mesić, među ostalim, Jasenovac naziva radnim logorom.

Mesić je počasnim građaninom Dubrovačko-neretvanske županije postao 2008. godine, a dvije godine kasnije uručena mu je i Povelja počasnog građanina Grada Dubrovnika”, priopćili su iz Udruge.



Podsjetimo, naš je portal u posjedu još jednog zastrašujućeg otkrića o Stipi Mesiću i njegovu djelovanju početkom devedesetih godina prošlog stoljeća kada je on, istina kratkotrajno, obnašao dužnost posljednjeg predsjednika predsjedništva SFRJ. Više o tome pročitajte ovdje:

>>> EKSKLUZIVNO: Stipe Mesić kao predsjednik SFRJ unaprijedio je ratnog zločinca Ratka Mladića u čin general-majora JNA, i to u trenucima kada je ovaj razarao Zadar!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI