Raspliće se afera SMS: Karamarka je s Vargom povezao zloglasni ubojica?

screenshot

Polako, ali sigurno raspliće se klupko oko famozne afere SMS koja je prije nekoliko tjedana potresla hrvatsku politiku, a kako se saznaje iz djela medija Uskok optužnicu velikim djelom temelji na materijalnim dokazima. Do ključnih i zanimljivih podataka došli su zahvaljujući izuzetim mobitelima i računalima, koji su oteti u pretragama od dvaju ključnih aktera priče Franje Varge i Blaža Curića. Analizom vještaka, koja je provedena na Varginim uređajima prema obrazloženju iz optužnice detektirana jesporna Mamićeva prepiska, ali i detalji vezani uz slučaj Agrokor. Prema navodima iz optužnice izuzeti računalni podaci i poruke koje je spomenuti dvojac izmjenjivao ukazuju na to da je Curić informatičaru Vargi dostavljao brojeve premijera Andreja Plenkovića, ali i brojeve od Dinka Cvitana, te nekadašnje ministrice gospodarstva Martine Dalić. U optužnici stoji da je u Curićevom prijenosnom računalo pronađena konstruirana komunikacija između Dalić i Ivana Crnjca, nekadašnjeg člana Uprave Agrokora.

A bivša šefica gospodarskog resora, prema toj konstrukciji, komunicirala je i sa Damirom Kuštrakom. Također, pronađene su i brojne fotografije koje je Varga suučesniku Curiću slao preko Messangera. No, premda je cijela priča sama po sebi zanimljiva, kao jedan od najatraktivnijih podataka onaj je koji se na neizravan način dotiče bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Naime, on je tijekom svjedočenja koje je zaintrigiralo javnost opisao kako je spojio Vargu i Mamića, a ja to prema iskazu može se razaznati i na koji je način počeo komunikaciji s ovim nekadašnjim političkim informatičarem. Naime, Varga se početkom 2017.godine Karamarku obratio preko poznanika Ivice Prnjaka i Džemala Paloša, kojima je kazao kako raspolaže s podacima o tome da je HDZ-u preko APIS-a ukradeno više mandata na parlamentarnim izborima koji su se odvili 2015.godine. ime koje ovdje posebno intrigira ono je Paloševo, riječ je naime o čovjeku koji je iste te 2017.godine završio iza rešetaka zbog ubojstva. Njegovo ime provlači se naime kroz slučaj Ante Škembera, pripadnika navijačke skupine BBB koji je ubijen na Uskrs te godine na autobusnoj stanici u Oreškovićevoj ulici, za što je prošle godine Paloš na velikogoričkom sudu nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog ubojstva u prekoračenju nužne obrane, ali i radi nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI