Raspuštena osječka gradska organizacija HDZ-a!

Patrik Macek/PIXSELL

Bivši čelnik osječkog HDZ-a Kopić pojasnio je kako se na povlačenje s te dužnosti odlučio jer, zbog obveza koje ima kao saborski zastupnik i liječnik u osječkom KBC-u, smatra kako se u predstojećoj predizbornoj kampanje ne bi mogao dovoljno kvalitetno angažirati u stranci

Osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a jednoglasno je odlučio raspustiti osječku gradsku organizaciju stranke, nakon što je njezin dosadašnji predsjednik Vlatko Kopić podnio ostavku. Do unutarstranačkih izbora, za povjerenika županijskog odbora imenovan je županijski vijećnik Željko Kovačević.

Predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Anušić  izvijestio je da će novoimenovano stranačko povjerenstvo voditi pripreme osječkog HDZ-a za lokalne izbore u proljeće te odlučiti i hoće li se unutarstranački izbori održati prije ili poslije lokalnih izbora.

Bivši čelnik osječkog HDZ-a Kopić pojasnio je kako se na povlačenje s te dužnosti odlučio jer, zbog obveza koje ima kao saborski zastupnik i liječnik u osječkom KBC-u, smatra kako se u predstojećoj predizbornoj kampanje ne bi mogao dovoljno kvalitetno angažirati u stranci. Stoga je, kaže, odlučio mandat dati na raspolaganje stranci i svoje mjesto prepustiti osobi koja ima dovoljno političkog i stručnog iskustva.

Opovrgnuo je medijska nagađanja u narušenim odnosima u osječkom HDZ-u, ističući kako je za veliku stranku poput HDZ-a, koja ima svoje unutarstranačke procese, normalno da postoje različita mišljenja i stavovi.

Za medijske napise da će HDZ-ova kandidatkinja za osječku gradonačelnicu na lokalnim izborima biti književnica Ivana Šojat Anušić, kazao je kako je ona zasigurno jedan od najozbiljnijih kandidata za gradonačelnika, ali ne i jedina osoba s kojom se razgovaralo.



Pojasnio je da kandidata za župana mora potvrditi i Predsjedništvo HDZ-a, dok kandidata za gradonačelnika ne mora, ali treba biti predložen u suglasju s vrhom stranke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI