Reiner nespretno reagirao na vijest o pokušaju suicida generala Praljaka

Patrik Macek/PIXSELL

Hrvoje Zekanović iz stranke Hrast tražio je da Sabor prestane s radom nakon saznanja da je Praljak popio otrov.

Željko Reiner, koji je predsjedao sjednicom Hrvatskog sabora u trenutku kada je zatražena stanka zbog pokušaja suicida Slobodana Praljka u Haagu, nije se baš najbolje snašao.

Hrvoje Zekanović iz stranke Hrast tražio je da Sabor prestane s radom kad je čuo da je general Slobodan Praljak popio otrov u haškoj sudnici.

“Tražim stanku u ime Kluba HDZ-a zbog… situacije na Haškom sudu”, viknuo je Zekanović iz klupe. U to je vrijeme za govornicom stajala Anka Mrak Taritaš, a predsjedao je Željko Reiner koji nije bio sklon udovoljiti Zekanoviću.

“Molim vas, dajte sjednite i dozvolite kolegici da završi”, poručio mu je Reiner mirno. Zekanović je potom bio konkretniji pa zatražio stanku rekavši da je general Praljak pokušao suicid u Haagu.

“To je strašno i mi ćemo sasvim sigurno o tome raspravljati. Ali, idemo…”, rekao je Reiner, namjeravajući dopustiti da Mrak Taritaš završi svoje izlaganje.



Nakon što je i Mrak-Taritaš stala sa izlaganjem, Reiner joj je, i dalje očito ne shvaćajući težinu cijele situacije, rekao neka sama odluči želi li nastaviti. No Mrak-Taritaš je prilično jasno dala do znanja, kako niti njoj, s obzirom na situaciju, nije nužno nastaviti izlaganje.

Ona mu je sugerirala da ipak proglasi stanku, što je na kraju Reiner i učinio.

Cijelu neugodnu situaciju pogledajte na LINKU.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI