REMETINEC ILI MARIĆ: Je li ovo pravi razlog radi kojeg je Saucha podržao HDZ-ova ministra

Patrik Macek/PIXSELL

Saucha koji je u više navrata davao do znanja da se može pogledati u ogledalo i da je njegov obraz čist ovim činom iznenadio je kako javnost tako i članstvo SDP-a

”Ovo je bila najteža odluka u mome životu, ali stojim iza nje”, poručio je Tomislav Saucha donedavna zagriženi SDP-ovac nakon što je u Saboru podržao HDZ-ova ministra financija Zdravka Marića.

Saucha koji je u više navrata davao do znanja da se može pogledati u ogledalo i da je njegov obraz čist ovim činom iznenadio je kako javnost tako i članstvo SDP-a obzirom na to da se na koncu pokazalo kako je njegov glas zapravo bio presudan u odluci da Marić ostane na svojoj poziciji. Podrška Mariću od strane Sauche dolazi u vrlo zanimljivom trenutku, a da u cijeloj priči nešto neugodno zaudara detektirao je i saborski zastupnik Živog zida koji se o ovom slučaju očitovao na svojem Facebook profilu. Ići u zatvor ili glasati za HDZ, zapitao se Bunjac dodajući da je HDZ spasio Marića u maniri cosa nostre.

”Rekli su nesretnom Sauchi otprilike biraj Remetinec ili Marić”, napisao je zastupnik koji smatra da je prava sramota ipak na HDz-ovcima koji ne biraju sredstvo da izigraju volju naroda. Doista, nedavno se Saucha našao u veoma nezahvalnoj situaciji jer nakon famozne afere ”dnevnice” istraga protiv njega je proširena pa su tako u javnost dospjele nove optužbe iz kojih se dade iščitati da je Saucha odgovoran za još 2 slučaja zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave u kojima mu je pomagala, ili ga je na njih poticala nekadašnja administrativna tajnica u uredu premijera Sandra Zeljko.
Uskok sumnja da je Saucha uz ranije optužbe da je na štetu državnog proračuna pribavio imovinsku korist od preko 540 tisuća kuna i 1360 eura, Sandri Zeljko omogućio nepripadajući honorar od 43000 kuna za prekovremeni rad, znajući da je u teškoj financijskoj situaciji. U proširenju istrage Saucha i Zeljko osumnjičeni su i za isplatu akontacija za još osam fiktivnih dnevnica u iznosu od 39.140 kuna, a koje su navodno međusobno podijelili. Radi li se o inatu spram stranci koja ga je otkrila, političkoj trgovini ili tek o pravu na vlastito mišljenje teško je na koncu konstatirati, ali u svakom slučaju situacija kojoj svjedočimo pokazatelj je još jedne ozbiljne političke krize u našoj zemlji, zemlji u kojoj krucijalne odluke ovise o političarima umrljane biografije, kao što je to slučaj s onom Sauchinom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI