Rusija zadužila glumca Seagala da popravi odnose s SAD-om

wikipedia

Više od desetljeća Seagal redovito posjećuje Rusiju, a dobio je i njihovu putovnicu

Rusko ministarstvo vanjskih poslova reklo je u subotu kako je imenovalo američkog glumca Stevena Seagala za svojega posebnog predstavnika za rusko-američke humanitarne veze koji bi trebao produbiti kulturne, umjetničke i odnose između mladih dviju zemalja.

Predsjednik Vladimir Putin uručio je rusku putovnicu Seagalu 2016. rekavši kako se nada da će poslužiti kao simbol kako se popravljaju odnosi između Moskve i Washingtona.

Otada su odnosi SAD-Rusija postali još gori jer su neke američke obavještajne službe optužile Moskvu da se miješala u američke predsjedničke izbore, što Rusija niječe. Dvije su zemlje u sporu i zbog Sirije i Ukrajine.

Rusko je ministarstvo vanjskih poslova usporedilo novu Seagalovu ulogu s onom UN-ova veleposlanika dobre volje te reklo da glumac, poznat po svojem umijeću u borilačkim vještinama, neće imati nikakvu plaću.

Radi se o građanskoj diplomaciji koja se presijeca s tradicionalnom diplomacijom”, reklo je ministarstvo.



Seagal, koji se ponekad pojavljuje na Ruskoj državnoj TV kako bi govorio o svojim stajalištima i karijeri, je prema TV postaji RT koju podržava Kremlj pozdravio imenovanje.

Uvijek sam jako želio učiniti sve kako bih pomogao da se poboljšaju rusko-američki odnosi”, navela je RT Seagalove riječi. “Neumorno sam neslužbeno radio u tom smjeru mnogo godina a sada sam veoma zahvalan za mogućnost da to isto činim službeno”.

Više od desetljeća Seagal, koji prema svojoj internetskoj stranici ima 66 godina, redovito posjećuje Rusiju. Njegovi filmovi “Under Siege” i “Sniper: Special Ops” su popularni kod ruske publike.

Predsjednik Putin je ljubitelj vrste borbenih vještina koje Seagal prakticira u svojim hollywoodskim akcijskim filmovima, i nekoliko puta su se zajedno pojavili na njihovim javnim prikazima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI