Ruža Tomašić Hrvatskoj donijela milijune

screenshot

Na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta danas je prihvaćeno izvješće hrvatske zastupnice Ruže Tomašić o Programu potpore strukturnim reformama (SRSP), navode iz ureda Ruže Tomašić.

Izmjenom postojeće uredbe osigurano je povećanje financijske omotnice sa 142 na 300 milijuna eura, što će posebno koristiti Hrvatskoj koja je jedna od aktivnijih korisnica programa

“Povećanje financijske omotnice sa 142,8 na ukupni iznos od čak 300 milijuna eura jamstvo je da će Program moći poduprijeti reformska nastojanja svake države članice koja to zatraži. Posebno je to važno u kontekstu nove recesije s kojom će se naša gospodarstva u skoroj budućnosti suočiti. Nema bolje pripreme za krizu od strukturnih reformi i zato članice moramo podupirati u njihovim nastojanjima da ih provedu, a tamo gdje svijest ne postoji trebamo uložiti dodatne napore”, rekla je Tomašić.

Ruža Tomašić u svibnju je organizirala i prvu međunarodnu konferenciju o zdravstvenom turizmu na otocima koja se primarno bavila boljim korištenjem Programa potpore strukturnim reformama u tom području.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI