Ruža Tomašić o Vučiću: Jednom četnik, uvijek četnik

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić prokomentirala je gostovanje Aleksandra Vučića u Hrvatskoj te se posebno osvrnula na izjave srpskog predsjednika u kojima poručuje da se nema namjeru ispričati za zločine počinjene na hrvatskom tlu od strane srpskih agresora.

”Jednom četnik, uvijek četnik”, kaže bez zadrške naša sugovornica, koja drži kako su njegove riječi jasan pokazatelj toga da s aktualnim srbijanskim rukovodstvom nikakav dijalog nije moguć. ”Da sam na mjestu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Plenkovića ja bih javno rekla da smo pokušali s njima uspostavit komunikaciju, ali da to naprosto nije moguće jer oni ne priznaju ono što su napravili u našoj zemlji. Jednako tako, smetaju me Vučićeve riječi o tome da će oni vraćati pokradeno i otkrivati gdje su nestali. Pa to se ne radi na rate. Ako netko želi pokrenuti odnose tada se to čini odmah”, oštra je Tomašić koja drži da srpskog predsjednika treba potpuno prekrižiti. ”S njima kao sa susjedima treba biti korektan, ali politika koju vode jasno pokazuje da im je četnička garnitura na vlasti i da od svojih ideja nisu odustali”, ističe europarlamentarka za Dnevno.hr.

Posebno se osvrnula na predsjedničinu izjavu o marginalcima, odnosno prosvjednicima koji su iskazali svoj revolt Vučićevim dolaskom. ”To joj nije trebalo, jer ti ‘marginalci’ borili su se za ovu državu. Ne znam zašto nije javno istupila i ogradila se od Vučićevih riječi, možda se još uvijek nada da je odnose sa Srbima moguće izgladiti, ali ja u to s ovom garniturom ne vjerujem”, zaključila je Ruža Tomašić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI