Sa sjevera dolazi hladni val

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Hladna fronta pomiče se iz Rusije prema kontinentalnoj Europi i donosi nekoliko frontalnih sustava koji, uz hladnoću, sa sobom nose i novi snijeg. Središnji dio Europe zahvatit će ledeni val pa je snijeg moguć i u nizinama.

Temperature zraka posljednjih se dana spuštaju pa od proljetnih temperatura dolazimo ponovo do zimskih hladnoća. Niske temperature u većini zemlje pratit će snijeg.
Sutra nas očekuje djelomice sunčano vrijeme, no mjestimice je moguća umjerena, povremeno i povećana naoblaka. Na istočnom dijelu zemlje sutra će biti umjereno do pretežno oblačno, no uglavnom suho, uz umjeren do jak istočni vjetar.
U gorju će pasti novi snijeg
Središnji dio zemlje očekuje pretežno oblačno vrijeme uz malu mogućnost za oborine, uglavnom snijeg.
Oblačno vrijeme u gorju će donijeti novi sloj snijega. Temperature će od jutarnjih -1 preko dana dosegnuti do 3 Celzijeva stupnja.
Bura će oslabjeti
Na Jadranu se očekuje djelomice sunčano. Uz umjerenu do jaku, podno Velebita i olujnu buru, temperature na Jadranu kretat će se od jutarnjih 5 do dnevnih 11 Celzijevih stupnjeva.
Pred kraj dana bura će oslabjeti i okrenuti na istočni vjetar. Kiše bi moglo biti jedino na južnom dijelu obale gdje se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme.
Stiže nova hladna fronta
To je, barem prema najavama meteorologa, samo početak hladnog razdoblja koje nam donosi nova, hladna fronta. Naime, velika promjena u temperaturama očekuje se kasnije u ovom tjednu, piše Severe Weather Europe na svojoj Facebook stranici.
Hladna fronta pomiče se iz Rusije prema kontinentalnoj Europi i donosi nekoliko frontalnih sustava koji, uz hladnoću, sa sobom nose i novi snijeg. Središnji dio Europe zahvatit će ledeni val pa je snijeg moguć i u nizinama.

Kod nas sljedeći tjedan hladnije

Umjereno do pretežno oblačno ostat će do sredine sljedećeg tjedna. U srijedu će biti nešto malo toplije, uglavnom uz kišu u nizinama, a u gorju snijeg.
Tijekom tjedna, na Jadranu će biti promjenjivo vrijeme, povremeno uz kišu. Uz nešto višu temperaturu, puhat će jugozapadnjak koji će u drugom dijelu tjedna okrenuti na sjeverozapadnjak.
Uz minimalne jutarnje temperature koje će se kretati od -3 Celzijeva stupnja do čak 4 stupnja krajem tjedna, DHMZ predviđa kako bi u Zagrebu u utorak moglo biti i malo snijega.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI