SAD IPAK ODOBRIO: Kupnja Izraelskih aviona u tijeku!

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u subotu je poručio da Hrvatska neće platiti ni kune više za nabavu 12 borbenih zrakoplova od Izraela

State Department poslao je obavijest Kongresu o transferu trećoj strani, kada je riječ o izraelskoj prodaji borbenih zrakoplova F-16 Hrvatskoj, potvrđeno je HTV-u u Washingtonu.

Kongres sada ima 15 dana za notifikaciju transfera prema američkom Zakonu o izvozu oružja. U Vladi su odlučni “proces nabave zrakoplova je u tijeku, a Izrael i SAD trebaju dati objašnjenje zašto je prodaja obustavljena. Premijer Andrej Plenković naglašava da nesporazum između tih dviju država Hrvatsku ne opterećuju. “

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u subotu je poručio da Hrvatska neće platiti ni kune više za nabavu 12 borbenih zrakoplova od Izraela, a nakon što je SAD poručio da Izrael mora prihvatiti zadane tehničke uvjete kako bi američka strana pristala na tu prodaju.

Na pitanje novinara tko će snositi troškove te prenamjene, Hrvatska ili Izrael, ministar obrane rekao je da za Hrvatsku nema dodatnih troškova.

Natječaj je jasan. Bio je zakonit, transparentan. Znamo što smo tražili. Bilo je javno otvaranje, znaju se cijene. Nema, što se tiče Hrvatske, dodatnih troškova “rekao je Krstičević.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI