Samouvjeren Božinović: ‘Jandroković će biti predsjednik Sabora, Plenković je neprijeporni lider HDZ-a i ima većinu’

Patrik Macek/PIXSELL

Božinović je rekao i da je HDZ u ovom trenutku jedini spreman na prijevremene izbore i da će pobijediti, i to s većom većinom nego na prošlim izborim

Predstojnik ureda premijera Plenkovića, Davor Božinović, u središnjem je Dnevniku HRT-a odlučno odbacio Mostove optužbe.

“To nije ozbiljna politika. Neka se sve istraži. S Mostom ne razgovaramo i nikoga ne vrbujemo”, rekao je i naglasio da se je HDZ kao stranka ogradio od tih napada, odbacuje ih i morat će to činiti na dnevnoj bazi, jer, kako je rekao, neki ljudi nemaju sadržaja ali napadaju.

Božinović je rekao i da je HDZ u ovom trenutku jedini spreman na prijevremene izbore i da će pobijediti, i to s većom većinom nego na prošlim izborima.

“Predizborno je vrijeme, vodimo ozbiljnu politiku, a što se tiče SDP-a, činjenjica je da su jedino ruske banke i SDP protiv primjene lex Agrokora”, kazao je Božinović.

Istaknuo je da je premijeru Plenkoviću u Bruxellesu uspjelo sve aktere uvjeriti da Hrvatska neće trpjeti situaciju oko čekanja na granicama. Slovenska strana se obvezala pridržavati se dogovora, a 15 minuta čekanja na granici nikoga neće ubiti, dodao je.



Gostujući i na RTL-u, Božinović je rekao da Plenković ima većinu u Saboru za izbor novog šefa Sabora te da će ta funkcija otići Gordanu Jandrokoviću.

“Imat će. Ima sada i imat će kada bude potrebno. Evidentno je da aktualni predsjednik Sabora nema potporu većine i bez toga ne može biti predsjednik Sabora. Jandroković će biti novi predsjednik Sabora”, izjavio je Božinović, poručivši da je Plenković neprijeporni lider HDZ-a.

“Ako ne uspije konfiguracija Vlade, predstoje novi izbori. A ako se oni dogode, sudeći prema izjave lidera oporbe, ti izbori će biti formalnost”, rekao je Božinović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI