Sanacija Uljanika svakog zaposlenog građanina RH koštat će više od 7.000 kuna

screenshot

Novi strateški partner, Brodosplit Tomislava Debeljaka, nova je nada za Uljanik grupu.

Nakon što se uprava Uljanika odlučila za njegovu ponudu i izabrala ga za novog strateškog partnera, Debeljak je izjavio kako nije zainteresiran za saniranje duga koji nije stvorio nego za ulaganje u budućnost.

“Ulazimo u Hirošimu nakon atomske bombe. Imamo jako puno posla da bismo sve skupa izgradili, a da na to sve skupa imamo i trošak prošlosti koji je netko drugi napravio”, rekao je Debeljak.

“Bit će skepticizma i nepovjerenja, ali ponuda je na stolu i mislimo da treba ići naprijed s tom ponudom kako bi se ovdje nastavilo s brodogradnjom”, rekao je Fabrizio Kalčić iz Sindikata Istrve, Kvarnera i Dalmacije.

Prioritet je osigurati plaće koje će zaustaviti odljev radnika, piše Dnevnik.hr. Nastavkom proizvodnje i usvajanjem plana restrukturiranja očekuje se i povratak radnika.



“Ni prijašnji ni sadašnji planovi nikad nisu uključivali neke dugove iz prošlosti. Uključivali su sudjelovanje države i partnera”, rekao je Samir Hadžić, predsjednik Nadzornog odbora Uljanika.

Iz džepa građana

Ako deset milijardi kuna duga podijelimo s brojem stanovnika, ispada da bi svaki Hrvat za spas Uljanika trebao platiti 2.500 kuna. Ako dug podijelimo s brojem zaposlenih, račun se penje na 7.150 kuna.

Država je tijekom protekla dva mjeseca već isplatila nešto više od dvije milijarde i 800 tisuća kuna jamstava. Ponudu novog partnera dobro će razmotriti.

“Ovo je bila prva odluka. Sad slijedi temeljita analiza od strane ministarstva, a plan restrukturiranja mora se odobriti u skladu sa smjernicama europske pravne stečevine”, rekao je premijer Andrej Plenković.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI