SDP ‘spašava ugled’: Predsjedništvo osudilo kutinskog gradonačelnika za prisustvo na otkrivanju HOS-ove ploče

Na sjednici je provedena i rošada u kojoj je smijenjena međunarodna tajnica stranke Karolina Leaković, a na to je mjesto imenovan zastupnik Domagoj Hajduković

Predsjedništvo SDP-a sastalo se u četvrtak navečer te su među ostalim osudili postupke nekolicine svojih članove. Jedan od njih je kutinski gradonačelnik Andrija Rudić koji je prisustvovao na otkrivanju HOS-ove ploče za poginulog branitelja na kojoj se nalazi pozdrav “Za dom spremni”.

“Ne može se dogoditi da svi šute, kao što se ranije dogodilo u Splitu. Treba se pokloniti svakom branitelju i žrtvi, ali pozdrav ‘za dom spremni’ nije prihvatljiv”, rekao je novinarima član Predsjedništva Rajko Ostojić.

“Za članove SDP-a neprihvatljiva je nazočnost na takvim mjestima”, zaključak je predsjedništva.

Osudili su i zaista neumjesnu Facebook objavu SDP-ova zastupnika Saše Đujića koji je jučerašnje gostovanje predsjednice Kolinda Grabar Kitarović kod Tihomira Dujmovića u HRT-ovoj emisiji “Iza zavjese” komentirao, kako je istaknuto, prostačkom i primitivnom objavom.

>>> ŠTO VAM OVO GOVORI O SDP-u? Saborski zastupnik zaista je ovo podijelio na Facebooku!



“Predsjedništvo osuđuje svaki huškački govor poput onog Saše Đujića uz ocjenu da se tako ne može komunicirati na Facebooku”, dodali su iz stranke nakon sjednice Predsjedništva.

Na sjednici je provedena i rošada u kojoj je smijenjena međunarodna tajnica stranke Karolina Leaković, a na to je mjesto imenovan zastupnik Domagoj Hajduković.

Leaković će zadržati radni status u stranci, točnije u Forumu žena, koji vodi kao v. d. nakon povlačenja Gordane Sobol.

Što se tiče daljnjeg restrukturiranja stranke, neće biti otpuštanja, ali će se smanjiti plaće 50-ak zaposlenika, potvrdio je Ostojić.

Predsjedništvo je donijelo i odluku osnivanju izbornog stožera za lokalne izbore, a saznaje se i da je splitski SDP kao kandidatkinju za gradonačelnicu istaknuo Aidu Batarelo, sadašnju zamjenicu Ive Baldasara.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI