Sezonac prodrmao državu: ‘Šefica mi je opalila šamar’

ilustracija

Kninjanin Marin Čaljkušić konobar je na sezonskom radu u Baškoj Bvodi, a posljednjih nekoliko dana njegova ispovijest kruži društvenim mrežama, jer bez zadrške u istoj proziva svoju nekadašnju poslodavku ukazujući na malverzacije koje je bio primoran izvoditi kako bi zadržao svoje radno mjesto. Uz to, poručuje da je njegova šefica išla toliko daleko da mu je opalila čak i šamar. ”U kafić kod E.C. došao sam raditi 9. travnja. Za rad do 1. svibnja dobio sam 2500 kuna na ruke. Za peti mjesec, sjelo mi je na račun 3000 kuna, a za lipanj, također na račun, 2200 kuna. Razliku što sam trebao dobiti na ruke nikad nisam vidio. Moja djevojka dobila je za lipanj plaću od 1700 kuna, a kolega 1400 kuna za 14 dana rada”, stoji u Marinovoj objavi. Uz to, napominje kako je radio s odličnom ekipom, djevojkom i dvojicom prijatelja, a osim što je družina bila šaljiva, prije svega bili su napominje marljivi. Međutim, problemi su se vrlo brzo počeli gomilati, i to uglavnom radi sitnica. Vlasnica kafića nadgledala ih je po cijeli dan te tjerala da kucaju zbirne račune za strane goste, a sat taj novac uzimali su sebi, riječ je o čistom novcu, jer dakako ovakvi računi ne prolaze kroz nadzor. Ni za prodane kugle sladoleda računi se nisu izdavali, ali tu problemima nije kraj.

”Govorila joj je kako su Bosanci mutavi, smotani i gore stvari koje ne želim iznositi. Pričala je da mrzi Imoćane i da ne želi imati ijednog radnika od tamo jer su oni “neradnici i trutovi””, navodi nadalje Marin u svojoj objavi te ističe kako mu je zbog stresa kolega dao otkaz već 10. lipnja, a nekoliko dana kasnije, i on i djevojka otišli su s radnog mjesta na kojem mu je postalo nepodnošljivo. Ubrzo potom došla je i zamjena, mladić iz Metkovića koji nije imao iskustva, ali je imao volju za rad, no nakon svega dva sata i on napušta ovo radno mjesto. Nakon što je dao otkaz mladić biva izbačen iz sobe u kojoj su imali smještaj. Nekoliko dana kasnije, na rad u kafić došlo je dvoje profesionalnih konobara iz Zagreba. Tek što su stigli, i njih dvoje odlučili su otići, nakon toga šefica se posvađala s njima. Pred kraj otkaznog roka Marin i djevojka susreću se s najvećim neugodnostima.

”Počela je izmišljati kojekakve stvari ne bi li nam odbila od plaće. Konačno, svanuo je i taj 29. lipnja kada smo završili naš radni odnos i otišli na drugo mjesto. Šefica je rekla dođite tad i tad po novac što vam dugujem na ruke, a radi se sveukupno o nekih 4000 kuna, i cura je otišla jer ja nisam mogao. Šefica se izderala na nju, počela je izmišljati laži samo da nas ne isplati i odmah je bilo očito da od novca nema ništa”, prepričava Marin na Facebooku te dodaje kako je tada i on dotrčao u kafić kako bi provjerio u čemu je problem na što se šefica obrušila na njega.

”Rekla mi je “prijavit ću te policiji jer si kopao po mojoj ladici u kafiću i uzeo svoju sanitarnu iskaznicu”. Odgovorio sam joj kako je 29. lipnja moj radni odnos istekao i kako imam pravo uzeti iskaznicu jer mi treba za drugi posao. Tada je počela svađa. Nije me slušala, izbjegavala je ono zbog čega sam jedino i došao, a to je naš novac. Pošteno zarađen. Rekao sam joj da nas isplati i da nas više nikad neće vidjeti. Ali od toga nije bilo ništa, morao sam povisiti ton jer je non stop zaobilazila temu. Rekao sam joj glasno da me čuju svi u kafiću: “Meni je radni odnos prestao! Hoću svoj novac i ne zanima me više apsolutno ništa”. Tada se ustala i opalila mi šamar. Rekla je: “Mogu ja što hoću, ovo je moj kafić!”. Krenula je opet udariti me, ali sam se izmaknuo. Vikala je, dirala mi je u obitelj, a i ja njoj nisam ostao dužan na riječima, no nijednom je nisam nazvao pogrdnim imenom već sam joj rekao koliko je zla žena i da ne mogu vjerovati da je napravila to što je napravila”, svjedoči mladić koji je odmah podnio kaznenu prijavu te pozvao policiju.

-”Navikla je da ljudi odu od nje pognute glave, da nitko ništa ne poduzme i zato uvijek ona prođe kao, amo to tako nazvat, pobjednica. Ali ja nisam takav. Želim da zna da sam ja ovo ispričao, podijelio na društvenim mrežama i da sam toliko tvrdoglav da sam spreman 15 godina pričati svima kakva je to osoba i da ni pod razno ne odu tamo. Dobili smo zabranu prilaska jedno drugome na 20 metara. Poslao sam joj poruku s pitanjem kada da moja djevojka dođe po svoj novac, na što je ona odgovorila “dođite oboje”, s isprikom i povučenom prijavom. Odmah sam joj rekao da od toga nema ništa jer joj ne smijem prići, znao sam da to lako može biti navlakuša i da bi kamere u kafiću sve snimile. Tada bi me imala u malom prstu. Mogla bi reći da sam je psovao i prijetio joj”, piše mladić te nastavlja svoju priču. Naime, kako stoji u statusu, djevojka nije htjela otići do nje jer je znala da mi joj svašta izgovorila pa je u konačnici otišao otac koji je nakon njene laži spoznao da tu nema ništa.



”Nije joj trebalo dugo da shvati da sam to sve objavio na Facebooku te je istog trena zvala policiju. Poslala ih je u kafić gdje sad radim tvrdeći da sam joj poslao prijeteću poruku da ću je prebiti i zapaliti kuću te da je ona tu poruku izgubila. Dao sam policajcima mobitel i vidjeli su da tu nema ničega”, ističe nadalje mladić svjestan da od novca nema ništa, dok istovremeno njegova šefica i danas mirno sjedi u svojem kafiću kao da se ništa nije dogodilo i jedva čeka noć da novac može staviti u torbicu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI