Šimleša svećenike i vjernike nazvao nojevima

Kada čujete neke poruke s oltara, vrlo je lako pomisliti da smo u paralelnoj stvarnosti

Vjernici u Hrvatskoj proslavili su blagdan Velike Gospe, a neki su osjetili potrebu da kritiziraju ponašanje, kako vjernika, tako i svećenika koji su s oltara slali poruke. 

Jedan od njih je i Bruno Šimleša, pisac i tekevizijski voditelj, koji je sve one koji su slušali propovijedi diljem Hrvatske – strpao u isti koš. Za njega su to nojevi, a ne ljudi.

“Kada čujete neke poruke s oltara, vrlo je lako pomisliti da smo u paralelnoj stvarnosti. Ili možda u kompjuterskoj igrici u kojoj se testira koliko … možemo progutati.
Pa bar danas bi trebale dominirati poruke milosti, milosrđa… Bar danas!!!

Ali onda vidiš da brojni vjernici uopće ne reagiraju na izrečene besmislice… Vidiš da se uopće ne bune kad se oltar koristi u političke svrhe, kada se šalju jeftine, agitirajuće poruke, umjesto poruka nade, milosrđa i međusobnog pomaganja. 

A prvi bi trebali reagirati upravo vjernici. Jer takve poruke s oltara ponižavaju vjeru i zdrave katoličke vrijednosti. 



I žalosno je što glume nojeve. 

Poznajem mnogo vjernika, katolika koje žive najzdravije vrijednosti katoličke vjere i poštujem ih čak i ako se ne slažemo oko nekih tema. No gledajući današnji nedostatak reakcija, čini mi se da ipak prevladavaju nojevi.

I to je velika šteta jer bi vjera trebala buditi najbolje u nama. Trebala bi…”, napisao je Šimleša na Facebooku.

Podsjetimo, diljem Hrvatske su se na blagdan Velike Gospe održavale propovijedi. Sisački biskup Košić žestoko je kritizirao političke elite, dok je istovremeno prozvao Josipa Broza Tita te druge diktatore poput Hitlera i MussolinijaNadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić u propovijedi na misi u Sinju na proslavi svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije upozorio je kako se u Hrvatskoj ne vodi računa o općem dobru, nego se politikantski gleda samo na rejting svoje stranke, a Hrvatska smo, naglasio je, svi zajedno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI