Šišljagić komentirao “tragikomične ekshibicije pojedinaca hrvatske vlasti”

Faceook Vladimir Šišljagić

Bivši župan i čelnik udruge Snaga Slavonije i Baranje, ugledni liječnik Vladimir Šišljagić, osvrnuo se na, kako kaže, tragikomične ekshibicije pojedinaca hrvatske izvršne i zakonodavne vlasti u pravnom tumačenju „lucidnog“ pokušaja blokiranja rada Povjerenstva u predmetu Andrej Plenković.

Šišljagić pod naslovom „VEČERNJA ŠKOLA“ Banskih dvora, na Facebooku piše:

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, rujan 2017. godine: “Mogu što god hoću”.

Nakon što je „prvi među jednakima“ zatražio izuzeće predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u svom predmetu, protekla dva tjedna pratimo tragikomične ekshibicije pojedinaca hrvatske izvršne i zakonodavne vlasti u pravnom tumačenju „lucidnog“ pokušaja blokiranja rada Povjerenstva u predmetu Andrej Plenković:

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković:



“Prema našim tumačenjima za tu odluku nije nadležan Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, a tko je nadležan, zahtjevno je pitanje i odgovor ću prepustiti pravnoj struci da kaže konačnu riječ.“

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić:

“Nećemo dozvoliti da se politika miješa u rad Povjerenstva”.

Ne razumijem u čemu je „pravni“ problem. Gospodin Andrej Plenković uputio je zahtjev za izuzećem predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u svom predmetu očito na krivu adresu, samom Povjerenstvu, koje nije nadležno o tome odlučivati. Pa je Povjerenstvo u tom smislu trebalo i službeno odgovoriti dužnosniku Andreju Plenković. I još 31. svibnja 2019. godine objektivno raspraviti i donijeti svoju odluku u ovom predmetu.

Bez „miješanja politike u rad Povjerenstva“ što zagovara i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru, gospodin Branko Bačić. A poslije toga prepustiti institucijama da rade svoj posao, „pravnoj struci da kaže konačnu riječ“ slijedom promišljanja uvaženog predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandroković.

Uostalom, premijer ionako „može sve što hoće“, a s obzirom da i nadalje ne zna kome uputiti svoj zahtijev za izuzećem, jednostavnije je predsjednicu Povjerenstva po hitnom postupku razriješiti u Hrvatskom saboru i tako ju trajno izuzeti iz rada u Povjerenstvu. Što će se na žalost, vjerojatno i dogoditi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI