Skandalozna izjava predsjednika EP-a Antonija Tajanija: “Živjele talijanska Dalmacija i Istra”

0
473
screenshot Facebook

Putem Twittera objavio je kako osjeća moralnu dužnost, s trobojnicom u srcu, da dođe na komemoraciju na Dan sjećanja za žrtve za vrijeme egzodusa iz Istre, Rijeke i Dalmacije. 

Na ceremoniji obilježavanja Dana sjećanja u Basovizzu govorio je predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani.

Putem Twittera u nedjelju ujutro objavio je kako osjeća moralnu dužnost, s trobojnicom u srcu, da dođe na komemoraciju na Dan sjećanja za žrtve za vrijeme egzodusa iz Istre, Rijeke i Dalmacije.

U isto vrijeme putem Facebooka objavio video postavljanja vijenaca u Monrupuinu.

“Odajemo počast palim žrtvama, žrtvama mržnje prema Talijanima. Ubijenim od strane onih koji su na uniformi imali crvenu zvijezdu, ubijenima jer nisu htjeli spustiti našu trobojnicu”, objavio je.

Dakle, predsjednik Europskog parlamenta kazao je kako se ne smiju dopustiti da se u Venezueli, u kojoj živi puno Talijana, ponovi komunistička diktatura poput one u Trstu.

“Ne smijemo dopustiti da se u Venezueli, u kojoj žive brojni Talijani i u kojoj su brojna talijanska prezimena, ponovi komunistička diktatura kao Titova. Moramo izbjeći da dođe do tragedija poput onih na ovom području”, rekao je Tajani.

“Živio Trst, živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija. Živjeli prognani i živjele vrijednosti naše domovine”, rekao je.

Za kraj spomenimo samo kako je Antonio Tajani član stranke Forza Italia koja je članica Europske pučke stranke. HDZ je također član EPP-a, što znači da su dio iste grupacije unutar EU parlamenta.

Loading...