Škare Ožbolt: ‘Ne vidim načina da HDZ smjeni župana Tomaševića’

Photo: Igor Soban/PIXSELLL

Bivša ministrica smatra kako je ovo vrlo neugodna situacija za stranku i predsjednika, ali i za opću klimu u politici

Vesna Škare Ožbolt je komentirala situaciju oko požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića za N1.

Smatra kako HDZ nema načina da smjeni Tomaševića. Lex šerif je upravo i donesen zbog učestalih izbora, smjena i nezadovoljstva na lokalnoj razini. Njime su dane veće ovlasti svim predstavnicima lokalne vlasti.

Ne sjeća se nijednog slučaja u kojem je traženo da se napusti pozicija. Naglašava kako je Tomašević dao ostavku na funkcije u HDZ-u, ali je izravno izabran kao župan. Stoga, može biti kažnjen samo od strane birača na budućim izborima.

Bivša ministrica smatra kako je ovo vrlo neugodna situacija za stranku i predsjednika, ali i za opću klimu u politici. Smatra da u Hrvatskoj ne postoji kritična masa, a zbog toga imamo u politici ljude koji imaju sudske postupke, ali su svejedno na raznim funkcijama. Također, slaže se da nema stabilnog kriterija, jer i HDZ ima ljude na raznim funkcijama protiv kojih se vodi postupak, a smeta im Tomašić.

Na pitanje može li se prisiliti župana da podnese ostavku, primjerice uskratom sredstava odgovorila je kako bi to doista bila apsurdna situacija i takav potez ne bi imao njeno odobravanje. Na taj način bi najviše kažnjeni bili žitelji županije.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI