Sladoljev: ‘HHO i Čičak stali na stranu Kuščevića u opstruiranju referenduma’

screenshot

Zastupnik Mosta Marko Sladoljev na svojoj Facebook stranici prozvao je HHO i Ivana Zvonimira Čička zbog stava o referendumskoj inicijativi o promjeni Izbornog zakona.

U svojoj objavi Sladoljev je napisao:

“HHO i Ivan Zvonimir Čičak stali su na stranu ministra Kušćevića i Vlade u vezi opstrukcije referendumske inicijative o promjeni Izbornog zakona. Oni se inače bave cinkanjem hrvatskih navijača po tribinama i za to dobivaju veliki novac. Navijači su bili uvijek pokretači velikih društvenih promjena tako da ovaj stav protiv referenduma i navijača smatram pokušajem zaustavljanja procesa promjena kojeg se interesne strukture boje.”

Podsjetimo, predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak u svojem je priopćenju u utorak iznio niz tvrdnji za koje su iz građanske inicijative Narod odlučuje poručili kako je riječ o neistinima.

“Činjenica je, koju potvrđuje i zapisnik u prilogu – da predstavnici ministra Kuščevića nisu dopustili GI Narod odlučuje istodobni pristup svim potpisima birača i Registru birača – kako bi ponavljajući isti postupak provjere koji je provodilo Ministarstvo – mogli utvrditi sve propuste.



Iznenađuje činjenica da organizacija poput HHO-a, koja se bavi zaštitom ljudskih i građanskih prava, brani netransparetni proces ministra Kuščevića te na taj način podržava dokidanje vladavine prava i funkcioniranje pravne države. Naime, isto je tijelo (Ministarstvo uprave) bez ikakvog nadzora brojalo i pregledavalo potpise hrvatskih birača, proglasilo kojim građanima priznaje potpis, a kojima ne, te uskratilo pravo GI Narod odlučuje da pregleda navodno nevažeće potpise i ustanovi točan broj valjanih potpisa.

Iznenađuje činjenica da predsjednik HHO-a, g. Čičak, na samom sastanku te u današnjem priopćenju nastupa kao glasnogovornik ministra Kušćevića pozivajući se na osobne susrete i telefonske razgovore s ministrom”, istaknuli su u priopćenju iz GI Narod odlučuje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI