Sladoljev: ‘Samo najgori totalitarni režimi uništavali su dokaze koji su ih kompromitirali’

0
282

O uništenju kontrolnih lista potpisa za Narod odlučuje

Mostov Marko Sladoljev za Narod.hr komentirao je saznanja o tome da je Povjerenstvo za provjeru potpisa za referendum GI Narod odlučuje, uništilo kontrolne liste s popisom potpisa koji su proglašeni nevažećima.

Ako je to točno, onda je to razlog za ostavku Vlade.” – rekao je Sladoljev i nastavio:

Ova Vlada inače nema legitimitet već što se tiče trgovačke većine. A znamo kakvi režimi su uništavali dokaze: najgori totalitarni režimi su uništavali dokaze koji su ih kompromitirali. I ako je ovo istina- želimo da Ministarstvo potvrdi s “da” ili “ne”- onda je to razlog za ostavku ne samo ministra Kuščevića nego i cijele Vlade, jer su oni javno bili protiv referenduma i ministar Kuščević je javno govorio da referendum nikad neće proći.

Podsjetimo, nastavak sjednice saborskog Odbora za Ustav i poslovnik u petak je prekinut nakon što je Mostov dr. Robert Podolnjak iznio saznanja da je Povjerenstvo, koje je vršilo provjeru potpisa GI Narod odlučuje, uništilo kontrolne liste s popisom potpisa koji su proglašeni nevažećima.

Neočekivano, SDP-ov Peđa Grbin podržao je prof. Podolnjaka, rekavši kako Odbor treba zatražiti od Ministarstva uprave potvrdu jesu li te tvrdnje točne, dok je predsjedavajući, HDZ-ov Željko Reiner inzistirao da se odmah glasuje. Zatim je Grbin napustio sjednicu kako bi onemogućio postojanje kvoruma za glasovanje te će Odbor o ovoj temi morati nastaviti raspravljati.

Loading...