‘Slovenija nema šanse dobiti ništa ni na sudu, promašili su cijeli fudbal’

Dusko Marusic/Pixsell

Hrvatski europarlamentarac Ivan Jakovčić gostovao je u emisiji N1 Televizije gdje je komentirao usmeno izjašnjavanje Hrvatske i Slovenije, koje je sazvala Europska komisija, o slovenskoj tvrdnji da Hrvatska odbijanjem primjene arbitražne odluke krši europsko i međunarodno pravo, piše N1.

Upitan što očekuje od današnjeg saslušanja, Jakovčić je kratko rekao: “Ništa.”

“Ako ništa drugo, ništa spektakularno ne očekujem. Hrvatska ima jake argumente i ne moramo se bojati onoga što će se ovdje događati i inače što će se događati pred sudom”, rekao je Jakovčić.

“Danas ono sigurno neće rezultirati ničim konkretnim, ali očekujem da Europska komisija pomogne u pronalaženju rješenja, jer ima alata i želi i može ponuditi rješenje, ali danas sigurno neće. Alat je vrlo jednostavan, znamo da je Hrvatska praktički pobijedila u tom sporu, a Slovenija nije ostvarila nijedan od svojih strateških ciljeva. Kad bi Komisija ponudila sporazum sličnog teksta, i Hrvatska i Slovenija bi to mogle prihvatiti i mislim da bi to bilo odlično rješenje”, rekao je Jakovčić.

“Slovenija mislim da nema šanse dobiti ništa ni na sudu, krenuli su s člankom 259, a rekli su im da krenu s člankom 273. Oni su sve to pomiješali, zapravo su “promašili su ceo fudbal””, rekao je Jakovčić.



“Mislim da smo mi napravili nekoliko grešaka, mislim da je lobiranje bilo preslabo, pretanko, premalo smo toga uložili. Što se tiče ponašanje Andreja Plenkovića, on je diplomat, igrao je toplo-hladno, ali trebao je biti hrabriji, reći da smo pobijedili u sporu, i iznaći rješenje”, rekao je Jakovčić o hrvatskim greškama u procesu.

Jakovčić je ponovio da u Sloveniji traje predizborna kampanja, nakon čega će se moći vidjeti pravi rezultat.

“Mi ne znamo što će biti sutra kad se sastavi nova slovenska vlada, mislim da je Plenković tu napravio stratešku grešku, trebao se dogovoriti s Cerarom”, rekao je Jakovčić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI