SMIJENJENI MINISTAR PRAVOSUĐA: ‘Dalić je bila neugodna, a Obuljen priznala da je gađala Grmoju’

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Upitan zna li nešto o incidentu vezanom uz ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek i političkog tajnika Mosta Nikolu Grmoju, Šprlje je rekao da zna da je ministrica Obuljen bila jako frustrirana sa Zakonom o arhivima

Gost ovotjedne emisije “Iza zavjese” Tihomira Dujmovića bio je smijenjeni ministar pravosuđa Ante Šprlje.

Potvrdio je u emisiji da ga je, zajedno s kolegama, sa sjednice Vlade RH potpredsjednica Martina Dalić ispratila psovkom. “Ministrica Dalić nas je iz Vlade ispratila neprimjerenim riječima, neću sad ponavljati kojim. Upotrijebila je jedan ružan izraz kad smo izlazili – ‘Šta ste vi mislili da smo mi u HDZ-u …’, neću sad ponavljati riječ. Malo je bila u tom neugodna. Ja sam zadržao svoje dostojanstvo, ne komuniciram na takav način. U te, neke stranačke kvalifikacije nisam ulazio, ja nisam član nijedne stranke, došao sam tu kao profesionalac i profesionalno se ponašao i na sjednici Vlade i danas”, istaknuo je.

Upitan zna li nešto o incidentu vezanom uz ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek i političkog tajnika Mosta Nikolu Grmoju, Šprlje je rekao da zna da je ministrica Obuljen bila jako frustrirana sa Zakonom o arhivima. “Par minuta prije ove famozne povijesne sjednice Vlade gdje smo mi razriješeni, rekla mi je – bila je malo izvan sebe – da će poluditi s tim zakonom, da je bila to jutro s Grmojom i da ga je gađala mobitelom”, rekao je. Dodao je da je ona bila malo izvan sebe i da je najprije pomislio da se radi o šali ili prenesenom značenju, kako ljudi znaju pretjerati. “No ona je ponovila: Ne, ne, doslovce sam ga gađala mobitelom. Ministrica se sad vjerojatno osjeća postiđeno kad to negira, ali je činjenica da mi je to rekla”, istaknuo je.

Još neke od tema u emisiji bile su pomoć šestorki, ovršni zakon, zašto nije uspjela pravosudna reforma, tzv. “lexu Agrokor”, razlozima za smjenu ministra Zdravka Marića, treba li glasovati najprije o povjerenju Boži Petrovu, kako je izgledala sjednica Vlade na kojoj je smijenjen, je li ih Ivica Relković izdao i je li ovo kraj Mosta.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI