SMIJEŠNO ILI UVREDLJIVO? ‘Dalić nema popis stručnjaka koji su radili lex Agrokor’

Patrik Macek/PIXSELL

"Odgovor je da mi ne žele odgovoriti jer, pazite ovo, Ministarstvo nema popis osoba koje su radile na Zakonu, kao niti tekst mišljenja koja su davali", napisao je Grbin

Ministarstvo gospodarstva na čijem je čelu ministrica i potpredsjednica Vlade Martina Dalić nema popis osoba koje su radile na ‘lex Agrokoru’ kao niti tekst mišljenja koja su davali, navodi se u odgovoru toga Ministarstva SDP-ovu Peđi Grbinu, koji kaže da ne zna bi li taj ‘odgovor’ nazvao smiješnim ili uvredljivim.

Naime, Grbin je prije gotovo mjesec dana upozorio na nedopustiv utjecaj koji su vanjski suradnici imali prilikom izrade ‘lex Agrokora’ što je izazvalo promptni pokušaj demantija ministrice Dalić.

“Ministarstva na izradi Zakona nisu angažirala ni domaće niti strane konzultante, već je kroz dulje razdoblje u različitim fazama izrade Zakona o određenim zakonskim rješenjima zatraženo mišljenje više vanjskih pravnih i financijskih stručnjaka različitih područja ekspertize i specijalizacije”, poručila je potpredsjednica Vlade.

Njezin istup ponukao je Grbina da temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama zatraži podatke koji su to vanjski pravni i financijski stručnjaci radili na zakonu. Kada je dobio odgovor, odnosno očitovanje iz Ministarstva gospodarstva, objavio ga je na svojem Facebook profilu uz komentar:

“Odgovor je da mi ne žele odgovoriti jer, pazite ovo, Ministarstvo nema popis osoba koje su radile na Zakonu, kao niti tekst mišljenja koja su davali”, napisao je Grbin, a ovo je njegov cijeli statu:



“Prije gotovo mjesec dana upozorio sam na nedopustiv utjecaj koji su vanjski suradnici imali prilikom izrade Lex Agrokora. Sjećate se one mail adrese [email protected] koja je nestala dan nakon što sam na nju ukazao?

E pa, ministrica Dalić i Ministarstvo gospodarstva su me tada pokušali demantirati rekavši sljedeće: “Ministarstva na izradi Zakona nisu angažirala ni domaće niti strane konzultante, već je kroz dulje razdoblje u različitim fazama izrade zakona o određenim zakonskim rješenjima zatraženo mišljenje više vanjskih pravnih i financijskih stručnjaka različitih područja ekspertize i specijalizacije”.

Naravno da sam odmah nakon takvog odgovora zatražio da mi se dostave podaci koji su to vanjski pravni i financijski stručnjaci radili na zakonu i danas sam, napokon, dobio odgovor.
A odgovor je da mi ne žele odgovoriti jer, pazite ovo, Ministarstvo nema popis osoba koje su radile na Zakonu, kao niti tekst mišljenja koja su davali. Ne znam bih li taj “odgovor” nazvao smiješnim ili uvredljivim.

Zaključak koji se nameće nakon takvog “odgovora”, a dijelim ga da svi vidite jad HDZ-ove politike je da je ova Vlada spremna lagati, skakati sama sebi u usta, kršiti zakone i druge propise, a sve kako bi prikrila koja je to mreža interesa i pogodovanja u pozadini Lex Agrokora”, piše Grbin te dodaje dva dokumenta:

18449441_1783276928365483_5507049084573038115_o

18449328_1783276981698811_3359904659685718619_o

Facebook Comments

Loading...
DIJELI