Sponza: ‘Dva ministra u Vladi zagovaraju stečaj Uljanika, ali nadu budi što je ministar Horvat protiv’

screenshot

"Platno i škare za Uljanik ima država"

Gost Novog dana N1 televizije bio je predsjednik saborskog Kluba zastupnika IDS-a Giovanni Sponza.

“Kad imate iskrene namjere, uvijek sve na kraju izađe dobro”, optimističan je Sponza po pitanju rješenja situacije u Uljaniku.

Prema posljednjim istraživanjima javnog mišljenja u Istri se dogodio skok u broju simpatizera HDZ-a. Kako to komentira?

“Građani Istre znaju što dobivaju s IDS-om i što IDS zastupa. Ako pogledamo prošle izbore, IDS je dobio povjerenje u devet od deset istarskih gradova. Netko igra na dojam i pokušava koristiti situaciju preko leđa radnika i kroz sitne politikantske igre. Mi imamo iskrene namjere, čvrst stav. Stalo nam je da radnici dobiju plaću i da brodogradnja opstane. Mi ne kalkuliramo, idemo otvorenog srca i tu borbu ćemo nastaviti”, kaže Sponza.

“Država ne može počitvati na turizmu. Mora počivati na industriji i poljoprivredi. U suprotnom ćemo se dovesti do grčkog scenarija. Bez industrije nema prosperiteta u Hrvatskoj”, smatra on. 



“Stečaj za nas nije opcija. Zabrinjava nas da dva ministra u Vladi zagovaraju upravu tu opciju, ali nadu budi što je resorni ministar Horvat protiv toga”, kaže. 

“Da je više konstrukcije, imali bi danas čistije obrise. Igrajmo čistih karata i ponašajmo se odgovorno”, zaključuje. 

“Evidentno netko želi nanijeti štetu IDS-u. Građanima u Istri  je slika svaki dan sve jasnija. Država je najveći vlasnik. Pokazivati prstom na IDS ne da je politikantstvo… Građani razumiju da platno i škare za Uljanik ima država. Sada, u situaciji kad Uljanik prvi put treba pomoć, izbacuju se teze o ugrozi javnih financija”, kaže Sponza. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI