Sramotna odluka suda! Oboljeli od multipla skleroze Huanito ide u zatvor.

YouTube

Huanito si je želio olakšati simptome multiple skleroze

Krajem 2017. godine Huanito Luksetić   na riječkom Općinskom sudu nepravomoćno je osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje.

Od člana uže obitelji Huanita Luksetića RTL je doznao kako je sud potvrdio prvostupanjsku presudu.

Odlukom Županijskog suda njegov odvjetnik Vladimir Gredelj je zgrožen.

“Ovakvom presudom njegov život je ugrožen. On je samo zahvaljujući svojoj snalažljivosti uspio preživljavati, a ovakva kazna je za njega smrtna presuda. Njega su osudili jer si je spašavao život, a da mu pritom nisu omogućili niti imaju mogućnosti ponuditi mu alternativni lijek. Što se tiče države i onih koji odlučuju o takvim stvarima, on bi već ionako bio u grobu da si sam nije pomogao. Zgrožen sam, ogorčen i sablažnjen takvom odlukom koja oduzima čovjeku pravo na život”, kazao je odvjetnik Gredelj.

U potresnom razgovoru za medije majka Huanita Luksetića uputila je apel hrvatskom pravosuđu, zamolivši odgovorne da prestanu ponižavati njezina sina.



“Kako može netko osuditi bolesnog čovjeka. Ako možete pomoći, pomozite…”, kazala je očajna Huanitova majka u suzama. “Recite vi meni jel’ to normalno”, kroza suze je ponavljala nesretna žena. “Borio se sâm s time”, kaže dodavši da sve što je radio, radio je za sebe i da mu je to pomoglo. Tvrdi i da Huanito neće izdržati u zatvoru. “Ja ne mogu dopustiti da ode u zatvor, ne bi izdržao”, kazala je.

Podsjetimo, Huanito je preko noći postao poznat jer si je želio olakšati simptome multiple skleroze. S mamom je posadio 11 stabljika u dvorištu pred kućom.

Multipla skleroza je autoimuna kronična upalna bolest kojoj se ne zna točni uzrok, simptomi i njihova učestalost se razlikuju od osobe do osobe, a ne postoji ni provjeren i siguran lijek. Bolest napada središnji živčani sustav koji prenosi informacije između mozga i drugih organa. Zato oboljelima slabi vid, trnu i slabe ruke i noge… Živčani produžeci su obloženi mijelinskom ovojnicom, a upravo ona kod oboljelih od multiple skleroze nepovratno propada. Trenutno u Hrvatskoj od multiple skleroze boluje više od šest tisuća osoba.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI