Srbi iz Hrvatske se obrušili na Pupovca: ‘Mi smo njegovi taoci’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

„Srbi u Hrvatskoj su taoci sulude politike Pupovca poslijednjih 20 godina. To je najveće zlo koje je zadesilo Srbe“

Nakon što se SKD Prosvjeta javno oglasilo vezano uz probleme koje je na posljednjoj sjednici izazvao Milorad Pupovac, uslijedile su reakcije hrvatskih građana srpske nacionalnosti kojima je, čini se, dosta Pupovčeve politike.

Podsjetimo, članovi ovog srpskog kulturnog društva obratili su se javnosti nakon što se Milorad Pupovac usprotivio tajnom glasovanju:

Vidno iznerviran Milorad Pupovac, uz viku i galamu, tjerao je delegate van. Bio je to očiti dokaz da ne želi prihvatiti demokratsko pravo svakog pojedinca da se tajnim glasanjem izjasni o svim onim pitanjima koja su u domenu odlučivanja Glavne skupštine, uplašen da njegov prijedlog za razrješenje rukovodstva neće prihvatiti većina delegata ako se bude tajno izjašnjavalo. Dio delegata ne znajući zašto, a drugi dio s ciljem, napušta sjednicu Glavne skupštine”, požalili su se članovi Prosvjete koji su tom prilikom potpuno „otvorili karte”:

Pupovac svoj nemali politički utjecaj koristi kako bi zavarao članstvo SKD Prosvjeta i javnost te je time nanio štetu najstarijoj kulturnoj organizaciji Srba u Hrvatskoj samo zato što nema potpunu kontrolu nad radom i ove srpske institucije u Hrvatskoj, a s najvjerojatnijim ciljem preuzimanja nemale imovine koju „Prosvjeta“ posjeduje”, kazali su iz ovog društva te time otvorili raspravu iz koje se može iščitati da veliki broj građana srpske nacionalnosti nije zadovoljan djelovanjem čovjeka koji ih zastupa:

Srbi u Hrvatskoj su taoci sulude politike Pupovca poslijednjih 20 godina. To je najveće zlo koje je zadesilo Srbe. On je najveća kočnica povratku Srba na svoja ognjišta. Oglašava se u ime Srba samo kad je ugrožena njegova pozicija. Sramotno je da se Pernar s njim s pravom sprda u Saboru. Koliko će proći vremena da se Srbi osvijeste?”, komentira jedan ogorčeni građanin, a drugi sarkastično dodaje:



Pošto je Miloradu malo novaca koje uzima iz državne blagajne (u zadnjih pet godina preko 5 milijuna), predlažem da osnujemo nekakvu fondaciju za financijsku pomoć Pupovcu i SDSS!”

U ovu raspravu uključili su se u Srbi nezadovoljni i udrugama, i društvima i političarima koji ih predstavljaju:

Svi ste vi isti gospodo redom, nikome od vas nije iskreno stalo do Srba, zato i jesmo tu gdje jesmo i to ne unatrag 22 godine, nego još od prvog svjetskog rata na ovamo”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI