SRPSKA POLICIJA UHITILA HRVATE! Privedeno 28 torcidaša zbog crtanja ustaških simbola i pljačke, evo što ih sada čeka!

screenshot

Srpski policajci iz policijske stanice Grocka uhitili su 32 hrvatskih navijača, pripadnika navijačke skupine Hajduka. Torcida je na putu do Bugarske prolazila kroz Srbiju i pritom demolirala benzinsku pupmu, opljačkala ju i iscrtala na pročelju zgrade ustaške simbole.

Kako prenosi Kurir policija je organizirala veliku akciju hvatanja hrvatskih navijača, a predvodio ju je šef postaje Zoran Đorđević.

Kako saznajemo, oni su uhapšeni u povratku iz Bugarske, a akciju je lično vodio šef Policijske stanice Grocka, Zoran Đorđević. Nakon detaljne istrage i analize video snimaka s pumpe, hrvatski navijači i njihova vozila su identificirani i potom uhićeni u akciji policije, prenosi to Kurir.

Telegraf donosi izjavu potpredsjednika Vlade Republike Srbije i MUP-a, Nebojše Stefanovića koji je otkrio kako je policija na autoputu zaustavila više od 400 hrvatskih navijača i onda ih detaljno prekotrolirala kao i njihova vozila, u kojima je pronađena veća količina drvenih i metalnih palica, sjekire, baklje kao i manja količina narkotika.

U policijske stanice u Nišu i Grockoj sprovodi se 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiteljima i sucima za prekršaje. Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, točnije cigarete, piće i igračke s markicama Republike Srbije. Zbog divljanja na benzinskoj stanici sucu za prekršaje bit će privedeno 28 navijača. Zbog izvršenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi, za što je predviđena zatvorska kazna od 30 do 60 dana”, pojasnio je Stefanović.



Podsjećamo, hrvatski su navijači išli u Sofiju na utakmicu Hajduka i Slavije koju je na koncu Hajduk dobio i plasirao se u sljedeću fazu Europske lige.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI