Strah i kaos na ulicama Kosovske Mitrovice! VUČIĆ: ‘Nažalost, ubojstvo se nije dogodilo na teritoriju koji mi kontroliramo ‘

Srdjan Ilic/PIXSELL

Nakon atentata na poznatog srpskog političara predsjednika Olivera Ivanovića predsjednika  građanske inicijative ‘Srbija, demokratija, pravda’, sve policijske snage izašle su na ulice Kosovske Mitrovice i među građanima je zavladao strah i strepnja što bi se moglo dogoditi.

U ranim jutarnjim satima nepoznata osoba ubila je hicima iz pištolja iz automobila u pokretu jednog od vođu Srba na Kosovu Olivera Ivanovića, uslijed čega je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio hitnu sjednicu Odbora za nacionalnu sigurnost, a delegacija Srbije koja se nalazila u Bruxellesu najavila svoj povratak.

‘Ovaj akt je za državu Srbiju terostički i tako ćemo se prema njemu odnositi’

Predsjednik Srbije Aleksandra Vučić obratio se javnosti nakon izvanredne sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnosti zbog ubojstva srpskog političara na Kosovu Olivera Ivanovića.

“Ovaj akt je za državu Srbiju teroristički i tako ćemo se prema njemu odnositi”, komentirao je Vučić čin koji je zaprepastio regiju.



“Uputili smo pismo EULEX-u i UMNIK-u da državni organi Srbije sudjeluju u istrazi ubojstva” rekao je i nadodao kako će Srbija poduzeti sve da pronađe ubojicu ili ubojice.

Naveo je kako su na sjednici Vijeća razgovaralo o dokazima pronađenima nakon atentata. “Ne želim špekulirati, ali ima zanimljivih detalja.”

“Nažalost, kako se ubojstvo nije dogodilo…nažalost posljedica što se to dogodilo na teritoriju koji mi ne kontroliramo što nemamo kontrolu nad istragom. Ubijen je čovjek, suprug, otac i sve ovo upućuje kako je ovo bio napad na obitelj Ivanović, srpski narod, sjeverno Kosovo i samu Srbiju.”

Vučić se obratio Kadriju Veseliju, kojeg je nazvao pravim gospodarom Kosova i poručio mu kako neće stići do Niša kako to želi i da ga jedino može posjetiti kao turist.

“On hoće da albanska čizma dođe do sjevera.”

Predsjednik Srbije je opovrgnuo optužbe kako su on i Srbija odgovorni za atentat. Pozvao je da pokažu dokaze za to, te je upozorio na sve one koji sada, prema njemu, govore kako je Ivanović bio prijatelj i upitao ih gdje su bili kada je Ivanović  bio u zatvoru.

Podsjećamo, Ivanović je bio u zatvoru pod optužnom poticanja na ubojstva etičkih Albanaca od strane srpskih paravojnih postrojba tijekom rata na Kosovu 1999. godine. Iako je u prvom suđenju osuđen, žalbeni sud je poništio presudu protiv Ivanovića i naredio ponovno suđenje.

Vučić je u javnom obraćanju naveo kako će Srbija učiniti sve kako bi otkrili tko je odgovoran za ubojstvo Olivera Ivanovića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI