Stravične prijetnje nakon napada na Borussiju: ’22. travnja poteći će šarena krv’

Scereenshot

U anonimnom e-mailu koji je stigao u četvrtak navečer, "poziva se na Adolfa Hitlera" i kritizira se politika multikulturnog društva

Glavno državno odvjetništvo u Karlsruheu ispituje vjerodostojnost novog pisma u kojem se preuzima odgovornost za napad na igrače Borussije iz Dormunda, ali u kojem su najavljeni novi napadi, između ostalog, i na prosvjede uperene protiv desno populističke stranke Alternativa za Njemačku (AfD) 22.travnja u Koelnu, javljaju njemački mediji.

“Svaku prijetnju shvaćamo ozbiljno s obzirom na to da još ne raspolažemo čvrstim indicijama o pozadini napada na autobus s igračima Borussije Dortmunda”, poručili su  iz sigurnosnih izvora berlinskom dnevniku Tagesspiegel

U anonimnom e-mailu koji je stigao u četvrtak navečer, “poziva se na Adolfa Hitlera” i kritizira se  politika multikulturnog društva te izbjeglička politika Angele Merkel. U pismu se prijeti i novim napadima  te se ističe kako je napad na Borussiju bio “tek početak”.

“22. travnja će poteći šarena krv”, navodi se u pismu.  Istražitelji to povezuju s velikim prosvjedima protiv desnog populizma koji bi se sljedeće subote trebao pod sloganom “Šareno protiv smeđeg” Povod prosvjedima je stranačka konvencija AfD-a koja se 22. travnja održava u Koelnu.

Podsjećamo, dvojica islamista koji su uhićeni u srijedu u međuvremenu se više ne povezuju s napadom.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI