Supetarska gradonačelnica: ‘Časne sestre? Treba im uzeti sve!’

dnevno.hr

Ivana Marković koju se često viđa u društvu bivšeg ministra uprave, uvela je pravu strahovladu u jednom od najpoznatijih turističkih mjesta na Jadranu. Supetrani se plaše da će im doslovce uništiti sezonu svojim šokantnim potezima

Stvari koje se događaju u Supetru na Braču pod kontrolom SDP-ove gradonačelnice Ivane Marković, polako poprimaju okvire sve većeg skandala. Naime, prijedlog novog prostornog plana Supetra već je na noge digao mnoge Supetrane koji su blago kazano šokirani. Šokirani su nizom nelogičnih pogodovanja privatnih interesa gradonačelnice, SDP-ovke Ivane Marković i njezinih bliskih suradnika, a posebno su šokirani nizom nelogičnih prijedloga koji će sasvim sigurno mnoge uznemiriti i ogorčiti.

>>> (FOTO) Supetrani plaćaju skrivenu intimnu vezu svoje gradonačelnice Ivane Marković i Arsena Bauka?

Između ostaloga, gradonačelnica je posebno pogodovala vlastitome ocu kojemu je legalizirano zemljište koje nije bilo predviđeno za to, jer se radi o zoni u kojoj se nikome nije išlo na ruku kao njemu, odnosno nitko ništa u toj zoni nije mogao legalizirati.

Isto tako, jednome vijećniku SDP-a zemljište je stavljeno u građevinsku zonu iako to nitko drugi u toj zoni nema!Ipak najšokantniji je podatak da je kroz sredinu turističkoga naselja Supetrus hotela, koji je u vlasništvu privatne osobe i američke kompanije, unijela izmjenu o gradnji javne ceste! U situaciji kada (iz sigurnosnih razloga) turisti pomno biraju kamo će, jedna ovakva odluka može potpuno uništiti najvažniji supetarski privredni subjekt koji gradu donosi preko pola milijuna eura, uz to što zapošljava oko 400 ljudi.

Supetrani su posebno ogorčeni na njezin odnos prema časnim sestrama. Naime, jedan njen suradnik je otkrio kako je gradonačelnica reagirala kada se počelo u lokalnim tijelima raspravljati o zemljištu koje je u vlasništvu časnih Sestara milosrdnica iz Splita. Njen komentar je bio kratak i jasan: “Ne treba njima ništa. Sve što imaju ne smije imati mogućnost gradnje! Sve im treba uzeti!



Mnogi Supetrani pitaju se je li ovo, na mala vrata, povratak komunizma i sve one strave koju smo prošli u tim vremenima. Onoga komunizma koji je u ime Partije oduzimao i nekretnine i mogućnost da vlasnik ostvari pravo na svoje vlasništvo. No gradonačelnica se očito još uvijek osjeća vrlo moćno pored takvih zaštitnika kao što je njen intimus Arsen Bauk.

Ispravak članka

Facebook Comments

Loading...
DIJELI