Supruga HDZ-ovog gradonačelnika vozi skupog Mercedesa

Wikipedija

U Velikoj Gorici supruga gradonačelnika također vozi luksuzni unajmljeni Mercedes koji nije prijavljen u imovinskoj kartici, doznaje 24 sata.

Ministrica Gabrijela Žalac našla se na jeziku mnogih zbog luksuznog Mercedes čije vlasništvo i ugovor kupnje nije baš potpuno transparentan, no čini se ona nije jedina.

U Velikoj Gorici supruga gradonačelnika također vozi luksuzni unajmljeni Mercedes koji nije prijavljen u imovinskoj kartici, doznaje 24 sata.

Mercedes C klase 220 D redovno je prakiran ispred Centra za odgoj i obrazovanje u Gorici koje vodi Nikolina Barišić, supruga HDZ-ova gradonačelnika Dražena Barišića. Barišić je i saborski zastupnik HDZ-a i čelnik županijskog odbora stranke.

“Samo se počela pojavljivati na poslu u tom novom luksuznom automobilu, pa je privukla pozornost, a ne znam baš kako su si priuštili taj automobil s obzirom na plaću”, rekao je jedan čitatelj za 24 sata.

Cijena novog, osnovnog modela takvog Mercedesa je 298.000 kuna, a supruga Nikolina, prema imovinskoj kartici gradonačelnika prima mjesečnu plaću nešto manju od 8500 kuna, ali Barišić napominje da podaci nisu ažurirani i da kao ravnateljica prima plaću između 10.500 i 11.000 kuna. Gradonačelnik Dražen Barišić ima plaću od 18.000 kuna i terenski dodatak od 1500 kuna kao zastupnik. Automobila u imovinskoj kartici nemaju.



Barišić ističe da je auto njegova supruga unajmila i to nakon što im se pokvario automobil star 12 godina koji je glasio na tvrtku. Također je rekao da su dobili automobil za zamjenu, ali ga je onda supruga i zadržala i plaća najam.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI