Kurz raspustio vladu! Bivši austrijski vicekancelar: “Hrvatska je baš veliko s*anje”

Naime, Heinz-Christian Strache ponudio je ostavku kako bi spriječio raspad koalicijske vlade koju čine kancelarova konzervativna Narodna stranka i Stracheova Slobodarska stranka (FPÖ).

U subotu je austrijski kancelar Sebastian Kurz raspustio je vladu desnice te je najavio da će se raspisati izbori u najkraćem mogućem roku. Do toga je došlo nakon hitnog sastanka sa zamjenikom Stracheom te je s medijima podijelio kako s njime odbija dalju suradnju nakon objave videosnimke. 

Naime, Heinz-Christian Strache ponudio je ostavku kako bi spriječio raspad koalicijske vlade koju čine kancelarova konzervativna Narodna stranka i Stracheova Slobodarska stranka (FPÖ).

Iako je Strache inzistirao na tome da nije prekršio nikakav zakon, priznao je da je riječ o “krajnje neugodnoj, pijanoj aferi”.

U videu spominje i Hrvatsku, piše N1.

Kompromitirajuća videosnimka pokazuje da je Strache u srpnju 2017., nekoliko mjeseci uoči parlamentarnih izbora, sa svojim stranačkim kolegom Johannom Gudenusom u vili na španjolskoj Ibizi razgovarao sa ženom koja se predstavila kao nećakinja ruskog oligarha. Radi se o namještaljci jer se žena pretvarala, ali trenutačno se još ne zna tko je organizirao tu akciju ni kako je video iscurio. Rekla je da njen ujak želi uložiti 250 milijuna dolara u austrijsko gospodarstvo, a razgovore su s njom nastavili iako je nekoliko puta naglasila da se radi o ilegalnom novcu. Rekla je da želi kupiti najveći austrijski tabloid u kojem bi zatim promovirala stranku.



Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/kurz-raspustio-koalicijsku-vladu-novi-izbori-u-najkracem-mogucem-roku-1320196 – www.vecernji.hr

Strache je svojoj ruskoj prijateljici savjetovao da nipošto ne ulaze novac u države jugoistoka Europe.

“Hrvatska je jedno s*anje, s*anje”, govori Strache te savjetuje i da bježi od Srbije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI