Svjedok: Karamarko je bio suradnik Udbe; Karamarko: Sram te bilo!

Robert Anic/PIXSELL

Barišić je kazao da ima neposredna saznanja o sadržaju Manolićevih tvrdnji jer je 'kao operativni radnik SDS-a bio neposredno uključen u postupanju u okviru grupne operativne obrade naziva 'Trs', a koja se u kontinuitetu odvijala od 1981. do 1990.'

Ante Barišić, profesor na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti i bivši šef odsjeka Službe državne sigurnosti (SDS) u Zagrebu od 1980. do 1990. u utorak je posvjedočio da su istinite izjave Josipa Manolića kako je bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko bio suradnik Udbe, piše Tportal.
Dodao je i da o njegovu ‘vrbovanju’ treba postojati trag u dokumentaciji bivših sigurnosnih službi.

Barišić je kazao da ima neposredna saznanja o sadržaju Manolićevih tvrdnji jer je ‘kao operativni radnik SDS-a bio neposredno uključen u postupanju u okviru grupne operativne obrade naziva ‘Trs’, a koja se u kontinuitetu odvijala od 1981. do 1990.’

Prema njegovim riječima, nositelji te obrade bili su centri SDS-a Zagreb i Split, a svrha operativne gupne obrade ‘Trs’ bila je kontoliranje žarišta tzv. neprijateljske djelatnosti ‘koja se manifestirala u vidu aktivnosti određenih vjerskih zajednica’ i u ‘svrhu identifikacije nositelja tih djelatnosti’.

Istaknuo je i da su pojedini ljudi koji su bili obuhvaćeni tom obradom kasnije bili pripremani za suradnju sa Službom državne sigurnosti.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI