Tadić: ‘Vučić se mora ispričati, ali u svoje osobno ime!’

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Boris Tadić, bivši predsjednik Srbije, izjavio je kako je dobro što je došlo do posjeta aktualnog predsjednika Aleksandra Vučića.

VUČIĆ: ‘Nisam četnik!’ GRABAR KITAROVIĆ: ‘U mnogim se stvarima nismo složili!’

Činjenicu da je Vučić donio matične knjige iz Dvora na Uni komentirao je kako je on nosio i protokole vukovarske bolnice, ali nije bilo dovoljno. Dodao je kako je teško nakon rata naći dokaze o nestanku ljudi i posmrtne ostatke svih koji su nestali.

Smatra da nitko nije pokušao sakriti dokumente za vrijeme njegovog predsjedništva, a nije ni dobro da se uspostavlja narativ nepovjerenja među državama. Slaže se kako se ipak treba istraživati kako bi se otkrile sve moguće informacije o nestalima.



Kada se otkrije neka informacija o nestalima, to je dio normalne procedure i smatra da se ne trebaju paliti nacionalističke strasti zbog toga.

Tadić je izjavio kako je Vučić trenutni predsjednik Srbije i kako Hrvatska mora s njima imati dijalog, bez obzira na njegovu ulogu 90-ih. Smatra kako hrvatska i bošnjačka strana iznova traži iste isprike, a napomenuo je kako se on već ispričao u ime Srbije. Dodao je kako se Vučić mora osobno ispričati, ali ne kao predsjednik Srbije.

Rezerviran je prema današnjoj politici Republike Srbije. Smatra da postoje brojni problemi, koji su posebno vidljivi po medijskim slobodama i poštovanju političkih protivnika. Dodaje kako Vučić dolazi iz ideologije koja je bila suprotstavljena Europi. Nada se kako će izaći iz tog sklopa, ali nije optimističan zbog toga kako se Vučić ponašam izjavio je Tadić za N1.

 

DOŠAO S VUČIĆEM: ‘Nismo uspjeli puškom, sada ćemo se boriti drugim sredstvima!’

Facebook Comments

Loading...
DIJELI