Tedeschi nagrađuje radnike s 4600 kn, plus 1500 kn božićnice i 600 kn dara djeci

screenshot

Vlasnik Atlantica Emil Tedeschi prvi će iskoristiti dobivenu poreznu olakšicu za dodatno nagrađivanje radnika.

Uz 1500 kuna božićnice i 600 kuna dara za djecu, svaki od 1800 zaposlenih u nekoj od Atlanticovih kompanija u Hrvatskoj u prosincu će primiti i 4600 kuna bonusa zbog odličnih poslovnih rezultata.

Ukupno će ta kompanija, poznata po tome što je svoje članove uprava i top-menadžment često nagrađivala dionicama, prvi put ove godine radnicima isplatiti približno 8,3 milijuna kuna bonusa te 2,7 milijuna kuna božićnice, piše Večernji list.

Tri od četiri poslodavca, kazali su HUP-u, već će u prosincu iskoristiti povećanje neoporezivog dijela dohotka za podizanje iznosa prigodnih nagrada.

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić kaže da je u anketi koju je proveo HUP sudjelovalo 200 tvrtki, a njihove pozitivne odgovore iskoristio je da bi pohvalio namjeru Vlade da poveća neoporezivi dio naknade s 2500 na 7500 kuna.



“Ovakvi potezi Vlade dobrodošli su u poslovnoj zajednici. Iako mjera ne pridonosi većem smanjenju troškova, podaci govore u prilog tome da je većina poslodavaca itekako spremna iskoristiti mogućnost nagrađivanja svojih zaposlenika. Stoga želimo potaknuti i podržati Vladu u svim prijedlozima koji će ići u smjeru snažnijeg rasterećenja poslovanja”,  naveo je Majetić.

Hrvatska udruga poslodavaca ne spominje kolike će biti božićnice niti navode imena tvrtki koje će ih isplatiti.

Agrokor je sam objavio da će, prema dogovoru sa sindikatima, zaposlenici dojučerašnjih Todorićevih kompanija dobiti 500 kuna više – 1500 kuna plus 600 kuna dara za djecu. S poklon-paketima i prigodnim božićnim predstavama za više od 9000 djece, Agrokor će pred sam kraj godine svojim zaposlenicima ukupno isplatiti više od 35 milijuna kuna kao vid zahvale na njihovu radu i doprinosu, priopćila je izvanredna uprava.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI