Tek što ju je postavio Bandić miče bistu Ive Lole Ribara

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Bandić je, očito je, podlegao pritisku "Nezavisnih"

Gradonačelnik Milan Bandić promijenio je mišljenje i odlučio prihvatiti inicijativu Nezavisnih za uklanjanjem biste Ive Lole Ribara iz zagrebačkog parka u Prilazu baruna Filipovića.

Potvrđuje se to u dokumentu naslovljenom “Zaključak o izmjeni Prijedloga zaključka – inicijativa za uklanjanje biste Ive Lole Ribara”, kojeg je danas potpisao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ovim dokumentom, koji je upućen Gradskoj Skupštini kao amandman, Bandić potvrđuje da prihvaća inicijativu Neovisnih za Hrvatsku koji su zatražili uklanjanje biste Ive Lole Ribara.

“Gradonačelnik Grada Zagreba je 28. studenog 2017. u postupku davanja mišljenja razmotrio Prijedlog zaključka (inicijativa za uklanjanje biste Ive Lole Ribara) Kluba zastupnika Neovisni za Hrvatsku i donio Zaključak o davanju mišljenja, te isto dostavio Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Zadužuje se gradonačelnik Grada Zagreba da nakon proceduralnog preispitivanja prijedloga i odluka te dodatnog postupanja Povjerenstva za ploče za označavanje imena ulica i trgova, spomenike, skulpture, spomen-ploče i sakralna obilježja, podnese prijedlog zaključka o uklanjanju biste iz točke 1. ovog zaključka s pripadajućim postoljem, kojim će se zadužiti Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, da bistu nakon uklanjanja pohrani u Muzej Grada Zagreba”, stoji u Zaključku.

Podsjetimo, bista Ive Lole Ribara, koja je 90-ih godina bila otuđena, vraćena je 10. listopada ove godine u park na uglu Prilaza baruna Filipovića i Selske ulice u Zagrebu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI