TEŽAK UDARAC ZA HRVATE! IZVJEŠTAJ POKAZAO: RH među zemljama koje najviše poriču holokaust

wikipedia

Analiza izvještaja koji je nastao u suradnji američkog sveučilišta Yale, Grinnell Collega i Europske unije, pokazala je da je Hrvatska među vodećim zemalja članica EU koje imaju problem sa povijesnim revizionizmom i umanjivanjem zločina počinjenih u Drugom svjetskom ratu.

Kao svijetli primjeri u suočavanju sa svojom prošlošću navedene su Rumunjska, Francuska i Češka Republika. Hrvatska je, na žalost, na sramnoj listi:

“Mnoge vlade zemalja članica EU rehabilitiraju kolaboracioniste iz Drugog svjetskog rata i ratne zločince, dok minimaliziraju svoju vlastitu krivnju u pokušaju istrebljenja Židova, a revizionizam je najgori u novim centralnoeuropskim članicama – Poljskoj, Mađarskoj, Hrvatskoj i Litvaniji”, navodi se u izvještaju.

Rezultati ankete Eurobarometra koji su objavljeni ovog tjedna, također su pokazali da polovina ispitanika u EU smatra antisemitizam problemom u svojoj zemlji.

Uz to, studijom objavljenom prošlog mjeseca ustanovljeno je da devet od 10 europskih Židova smatra kako je u proteklih pet godina došlo do porasta antisemitizma.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI