Theresa May najavila ostavku

screenshot

Nakon gotovo tri godine na čelu britanske vlade i Konzervativne stranke, Theresa May odlazi. U dramatičnom obraćanju javnosti Theresa May potvrdila je da će ostavku na mjesto čelnice vladajuće stranke podnijeti 7. lipnja, nakon čega počinju izbori za njezina nasljednika. Rekla je da će uvijek duboko žaliti što nije uspjela provesti brexit.

– Sada mi je jasno da je u najboljem interesu države da ima novoga premijera koji će predvoditi napore oko brexita. Stoga, danas najavljujem svoju ostavku kao čelnica Konzervativne stranke u petak, 7. lipnja, poručila je May dodajući da joj je bila iznimna čast služiti zemlji koju voli, te je u suzama napustila govornicu u Downing Streetu.

May se javnosti obratila ispred premijerske rezidencije u Downing streetu nakon sastanka s Grahamom Bradyjem. Podsjetimo, May se borila s velikim pritiscima i nezadovoljstvom svojih ministara njezinim pokušajima kompromisa vezano uz uvjete brexita, kao i mogućnošću da se održi novi referendum. Njezinu vladu dosad je napustilo 36 ministara. Prijeti joj i novo, izvanredno glasovanje o povjerenju unutar vladajuće Konzervativne stranke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI