Tko je Kazimir Bačić, novi ravnatelj HRT-a i zašto skriva svoju imovinsku karticu?

Igor Kralj/PIXSELL

Iza imenovanja Bačića na mjesto ravnatelja HRT-a stoji Mislav Stipić, koji mu je omogućio tu funkciju zahvaljujući svom vjenčanom kumu Jasenu Mesiću

Novoizabrani ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić dugogodišnji je djelatnik kuće, a samozatajni šef Tehnike poprilično je imućan, ako je suditi po informacijama koje smo dobili o njegovoj imovini. Navodno posjeduje nekoliko stanova i kuća, što u Zagrebu što u Dubrovniku, a imovina mu, kako doznajemo, predstavlja veliki problem uoči predavanja imovinske kartice, koju je dužan podastrijeti javnosti kao javni djelatnik. Hoće li i u tom slučaju biti iznenađenja kao i kod Gorana Radmana, kada je javnost doznala da je vlasnik hotela na Bledu, ostaje za pričekati do kraja mjeseca, kada istječe rok za predaju kartice Povjerenstvu za spriječavanje sukoba interesa

Iza imenovanja Bačića na mjesto ravnatelja HRT-a stoji Mislav Stipić, koji mu je omogućio tu funkciju zahvaljujući svom vjenčanom kumu Jasenu Mesiću, inače predsjedniku saborskoga Odbora za informiranje. Stoga je realno za očekivati kako će Stipić dobiti visoko mjesto u Ravnateljstvu pod patronatom Bačića, koji mu se za imenovanje mora odužiti dobrom plaćom i sigurnom funkcijom. Kako doznajemo, zahtjev za povratak na HRT predao je i Damir Novinić, prijatelj Mislava Stipića, koji će skupa s njim vladati Prisavljem iduće 4 godine mandata.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/mesic-kosor-i-stipic-s-hrt-om-prave-budalu-od-plenkovica-1003371/

Kazimir Bačić diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu te magistrirao na Bledu studij managementa. Na televiziju Zagreb došao je davne 1984. godine, a u trenutku kada je izabran za šefa HRT-a obnašao je dužnost šefa Tehnike. Samozatajni čovjek iz sjene, kako ga zovu na Prisavlju, dugi niz godina sjedi na vrlo visokim funkcijama na HRT-u, iako kuća kaska za Europskom Unijom i drugim televizijama u ostatku Europe. Naime, HRT još uvijek ne emitira program u HD rezoluciji poput Slovenije i brojnih drugih nacionalnih televizija u Uniji. Iako prima hvalospjeve u EBU-u čiji je član, oni se pretjerano ne uzrujavaju oko interesa HRT-a jer naočigled promatraju kako kasni za drugim konkurentskim televizijskim postajama.

Da je Bačić u potpunosti Stipićev kadar potvrđuje i afera Las Vegas, kada je skupa s Novinićem i Stipićem otišao na bezvezni sajam opreme, pravdajući odlazak upoznavanjem s najnovijim tehnološkim dostignućima. Cijela priča je HRT koštala 100-njak tisuća kuna, a po televiziji se šuškalo kako su se dečki provodili sa striptizetama u noćnim klubovima te posjećivali skupe restorane po Los Angelesu. Stipić na kraju nije otišao na taj službeni put jer mu je SAD zabranio ulazak u zemlju zbog sumnjive prošlosti i rada za jugoslavenske tajne službe, pa je u blagodatima Amerike uživao Bačić i Novinić.



No Bačića ne muči trenutno prošlost nego kako prikazati svoju popriličnu imovinu što manjom i pristojnijom. Ako svoje brojne nekretnine ne prebaci na članove obitelji i četvero djece postavilo bi se opravdano pitanje kako će objasniti svoju imovinsku karticu i brojne nekretnine diljem Hrvatske.

http://NOVI SKANDAL NA PRISAVLJU – STIPIĆ UZ POMOĆ SINIŠE KOVAČIĆA IZVUKAO 10 MILIJUNA KUNA ZA SVOG PRIJATELJA VINKA GRUBIŠIĆA, DIREKTORA JADRAN FILMA!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI