Tko je zamamna HDZ-ovka diskutabilnih stavova koja sjedi u šibenskom Gradskom vijeću?

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na sjednici šibenskog GV-a ova je mlada političarka mamila poglede, a u fokus javnosti došla je u listopadu kada je osudila stav koordinatorice molitvene inicijative '40 dana za život'

Poglede je na današnjoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća u Šibeniku mamila mlada HDZ-ovka, Zrinka Abramović koja se pojavila sa zanimljivim modnim detaljom koji su snimile i kamere – šubarom. Naime, Abramović je u Gradsko vijeće stigla kao zamjena za Novicu Ljubičića koji je otišao na mjesto direktora Gradske čistoće. Njezinu su ljepotu uspoređivali s Antonijom Mišurom koja je također sjedila u šibenskom GV-u, no osim na temelju izgleda o kojem se, očito, priča, Abramović se prije nekoliko mjeseci istaknula svojim diskutabilnim stavom o pobačaju.

Među ostalim, osudila je stav koordinatorice molitvene inicijative ’40 dana za život’ Vanje Gulam, koja želi zabraniti svaki oblik pobačaja, pa čak i kada je riječ o silovanim ženama i djevojčicama, kako je u listopadu prošle godine objavio portal Šibenik.in.

“Kao ženu i majku, silno me povrijedila ta izjava i ne mogu vjerovati da ima onih koji bi zabranili pobačaj u tako groznim slučajevima kad je žena silovana, a posebno kada se takav užas dogodi nekoj djevojčici. To je strašno! Suosjećam sa svim žrtvama silovanja i smatram da bi zabrana pobačaja u njihovom slučaju bila strašna pogreška – rekla je u listopadu Abramović.

“Naravno da nitko nije za pobačaj, ali moramo biti svjesni da bi se u slučaju potpune zabrane oni i dalje događali, samo u tko zna kakvim uvjetima i bez kontrole zdravstvenih ustanova. Boljom skrbi i konkretnijim mjerama trebamo pomoći ženama koje se nađu u takvoj situaciji te ih osvještavati. Na taj način sigurno bismo doprinijeli manjem broju pobačaja”, dodala je mlada HDZ-ovka.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI